Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 60 defa okundu.

Ne Erdoğan'ı Ne De Özel'i!

İzmir'de, bir sokak söyleşisinde, Instagram'ın erişime engellenmesini eleştiren, bunu yaparken de "Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni tek adama verirsek, o da çıkıp babasının ahırı gibi, çiftliği gibi kullanır" diyen, hemen ardından "halkı, kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, YENİ ANAYASA derdine düşmüşlerin ELDEKİNİ bile hayata geçir-e-memesi noktasında hepimize çok net, hatta özet bir Türkiye / Ankara hikayesi anlattı !

18 gün cezaevinde kalan, o hikayenin kahramanı Dilruba Kayserilioğlu'nu 17. gün ziyaret etti, tüm bunların yaşandığı ülkenin ANA (!) denen muhalefet (!) partisi, CHP !

Komik mi trajik mi bilemedim ama, tahliyesinin 1 gün öncesinde ziyaret etti, Dilruba'yı, Özgür Özel ! Açıklaması da, "Dün, cezaevinde ziyaret ettiğim Dilruba Kayserilioğlu, dün gece saatlerinde tahliye edildi" oldu !

Allah'tan, BENİM SAYEMDE TAHLİYE OLDU oldu, dememiş ! Son seçim sonucunu bir ZAFER olarak algılayıp, "CHP, artık yüzde 25'lik tavanı kırmıştır, tuzla buz etmiştir" diyerek, kendi liderliğine çıkardığı payı unutmadık ne de olsa, ama yarattığını sandığı mucizenin (!) o günkü dinamiklerini de ! ADAYI SEN DEĞİL BEN BELİRLERİM diyerek inatlaştığı seçmeniyle girdiği polemiklerin ona kaybettirdiği Hatay'ı da !

Hatay demişken,

...ben, Hataylı bir depremzedeyim !

Enkaza dönen Antakya'dan çıkanlardanım !

Erdoğan'ın, "BENİM ADAYIM" / "HİZMET" dayatmasıyla konuştuğu bizlere omuz vermesi gereken KAZANAN CEKETLİ Özgür Özel, MERAK EDİYORUM, kaç kere geldi Antakya'ya, Defne'ye, ona Hatay'ı kaybettiren, ama DÜŞÜN de diyen Samandağ'a ?

Yok, 1'i geride bıraktık da ?

Niye 3 değil ?

Niye 5 değil ?

Sahi, niye gelmiyor ?

Niye o enkazın yorgunluğu içinden konuşmuyor ?

Niye UNUTULDUK diyenlere BURADAYIM demiyor ?

SU YOK feryatlarını niye kendi sesinden Ankara'ya anlatmıyor ?

O da haklı... !!!

PARİS kadar rahat ettiremeyiz onları !

Her yer toz, iş makinesi, konteyner !

Yorgun insanları ise çokça öfkeli !

Hatta bir dokun, bin ah işit hali !

Bu, aynı, 18 gün cezaevinde kalan Dilruba Kayserilioğlu'nu, tahliyesinden 1 gün önce, 17. gün ziyaret eden ve "Hiç tutuklanmamış olması gereken Dilruba'nın özgürlüğüne kavuşmuş olmasını önemli buluyorum, ancak yaşananlar, hukuk sistemimize de demokrasimize de büyük zarar vermiştir" deyip, demokrasi (!) mesajı veren hali gibi ! Anayasal hakkını kullanıp PARTİLİ bir Cumhurbaşkanını tercihleri yüzünden eleştiren birini 17 gün boyunca unutup, son gün, "Hiçbir yurttaşımızın, ifadeleri ve düşünceleri nedeniyle özgürlüklerinden mahrum bırakılmayacağı gerçek bir demokrasiyi biz kuracağız" demesi gibi !

Komik...

Trajik !

Açık açık şunu söyleyebilirim ki, ben de ülkem de iyi siyasileri hak ediyor ! Onlarla kader ortaklığı yapanları hak ediyor ! Açlığın ve yoksulluğun mahkumiyeti yetmezmiş gibi, bir de üstüne özgürlükleri üzerinden cezalandıranları değil, hayatı onlarla paylaşanları hak ediyor ! 

Yok,

...ne sen, Erdoğan, ne de sen, Özel !

Sıradaki gelsin, yenisi, ama iyisi !