Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 160 defa okundu.

Hüseyin Yayman Demiş... BİZ NE DİYELİM?

Önce biz diyelim diyeceğimizi, hatta olanı biteni biraz sıralayalım !

17-25 Aralık 2013'te yaşananlar sonrası, "rüşvet ve yolsuzluk" iddiaları çerçevesinde oluşturulan ve dört Bakanın soruşturulduğu komisyonun çalışmalarına getirilen yayın yasağı... 4 Haziran 2014'te, IŞİD'in Musul Başkonsolosluğu baskınına yönelik yayın yasağı... 11 Mayıs 2013'te Reyhanlı'da düzenlenen bombalı saldırılara yönelik yayın yasağı... 7 Ağustos 2019'da, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşi Fatmanur Altun’un çifte maaş aldıklarına yönelik haberlerle ilgili Twitter’dan yapılan paylaşımlar için “erişim engelleme” kararı... 19 Ocak 2015'te, MİT'e ait olduğu ifade edilen, Suriye rotalı TIR'lara ve içinden çıkanlara yönelik yayın yasağı... 15 Ekim 2015'te, Ankara Garı katliamına ilişkin sürdürülen soruşturma hakkında yayın yasağı... 3 Ocak 2021'de, AKP dönemi İstanbul Büyükşehir Belediyesi yöneticileri hakkındaki ilk yolsuzluk dosyasının yargıya taşındığına dair haberlere yönelik erişim engeli...

Şimdi söz sırası, Hatay'ın AKP Milletvekilinde...

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı da olan Hüseyin Yayman, “Biz, hükümet olarak, parti olarak, yasaklamalara ve sansüre karşıyız" demiş ! 2023 sonu itibariyle 953 bin 415 web sitesi veya alan adının erişime engellendiği bir Türkiye gerçeğinde, neye göre YASAKÇI DEĞİLİZ, kime göre SANSÜRE KARŞIYIZ demiş, anlamadım ! Instagramı kapatmayı, bizler "YASAKLAMA", hatta "SANSÜR" olarak görürken, merak ediyorum Sevgili Hüseyin Yayman, sizin bu konudaki görüşünüz nedir ?

Hazır düşünmeye başlamışken,

...Atatürk'ün laik cumhuriyetine düşman İran rejimi tarafından finanse edilen ve desteklenen Hamas için bayrakları yarıya indirten o YAS'ı tutmak istemeyen bizleri CİBİLLİYETSİZ olarak ifade ediyor oluşunuz peki, hangi zihniyetin karşılığı ? Peki ya Gezi döneminde, anayasadan kaynaklı barışçıl protesto hakkını kullanan kadınlara SÜRTÜK demek !

Sizin gibi düşünmek istemiyoruz, sorun bu mu ?

Sizin desteklediklerinizi desteklemek istemiyoruz, asıl sorun bu mu ?

Tamam da, sizin gibi düşünmek zorunda olduğumuzu mu sanıyorsunuz ?

Desteklediklerinize kayıtsız şartsız teslim olmamızı mı bekliyorsunuz ?

2 Ağustos'tan beri sürdürdüğünüz o YASAKÇI ve SANSÜRCÜ politika yüzünden, Instagram üzerinde kurulan yüz binlerce minik hayatın geçim kaynağına da büyük bir darbe indirdiniz, biraz bunu da düşünün bence... Düşünürken de, bu YASAKÇI ve SANSÜRCÜ zihniyetin, en büyük zararı, 6 Şubat 2023 depremleri sonrasında online satışlarla ayakta kalmaya çalışan, deprem bölgesindeki girişimcilere verdiğini de hatırlayın ama...

60 milyona yakın Türkiye vatandaşının kullanıcısı olduğu söylenen Instagram'ı Hamas üzerinden cezalandıran sizlere bir şey daha soralım !

7 Ekim 2023 tarihinde Hamas'ın düzenlediği, yaklaşık bin 200 sivilin öldürüldüğü ve 250 sivilin rehin alındığı saldırıyı planlamakla suçlanan Yahya Sinvar, artık yeni lider, uğruna YAS ilan ettiğiniz İsmail Haniye'nin ardından... Peki, Sinvar da öldürülürse, o YAS ve ardından Instagram hikayemiz tekrar edecek mi ? Ne de olsa fıtratında var, silahlı örgütlerin, ÖLMEK / ÖLDÜRMEK ! En azından hazır olalım yeni KAPANMALARA, BOYKOTLARA !

Yazarken, beni gülümseten bir gidişattayım şu an aslında...

Neleri, kimleri konuştuğumuza bazen ben bile inanamıyorum...

Yine de sormaya devam edeyim;

Yönettiği ülkenin insanlarına CİBİLLİYETSİZ ve SÜRTÜK diyebilecek kadar kendilerini hukuken rahat görenler için masum bir eleştiriyi, yorumu, karikatürü bile paylaşırken 10 kere bizi düşünmeye teşvik eden şeyin, rahatça tutuklanabileceğimizi ve göz altına alınabileceğimizi gösteren sayısız örneğin olması, sahi sizlere normal mi geliyor, Sevgili Yayman ?

 

Açıkçası, sizlerin, geçmişte, tüm ülke insanına, DEVLET kaynakları ve gücüyle servis edip GÜVENİN dediğiniz, ardından KANDIRILDIK / ALDATILDIK / YANILDIK hikayesiyle cezalandırdığınız Fethullah Gülen Cemaati'ne de güvenmemiştim, bugün farklı nedenlerle servis ettiğiniz Hamas'a da güvenmiyorum ! Beni, Hamas üzerinden Instagram noktasında cezalandırmanızı ise asla kabul etmiyorum !

Başta da dedim ya,

..sizin gibi düşünmek istemiyoruz, sizin desteklediklerinizi desteklemek istemiyoruz, Sevgili Hüseyin Yayman ! Bu ülkede; sizin gibi düşünmek, sizin gibi tapınmak, sizin gibi siyaset yapmak, sizin gibi biat etmek, sizin gibi giyinmek, sizin gibi bıyık bırakmak, sizin gibi kapanmak, sizin gibi ceket iliklemek istemeyen milyonlar olarak, yarattığınız YASAKÇI / SANSÜRCÜ siyasetin hayatlarımızı ele geçirmesini hiç istemiyoruz !

DÜNÜN MAĞDURLARIYIZ diyorsunuz ya ara ara, BÜGÜNÜN MAĞDURLARINI yaratmayın bile isteye ! Dün size verilmeyen gücün bugünkü sahipliğinde, ezildiğiniz kadar ezmeyin ! Dün biriktirdiğiniz öfkelerin tazelerini bugün başkalarında biriktirmeyin !

Tüm kalbimle dilerim ki,

...bir gün Hamas için de KANDIRILDIK / YANILDIK / BİLEMEDİK demezsiniz !