Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 32 defa okundu.

Hurilerle Dolu Bir Cennet! Huri Varsa, Gerisi Hikaye Mi?

Dindar (!) bir toplum yaratmanın mühendisliğinde durup da neredeyse dinsizleştirilen bir toplum ortaya çıkartanların Türkiye'sinde, bu durumun yaratıcıları arasında, YARATAN ile İNANAN arasında komisyonculuk yapan cemaati yapılar var en çok da ! Tabi, DİNDAR (!) NESİL yaratma adına, tüm okulların tabelalarına İMAM HATİP ismini yerleştirenleri de unutmamak gerekiyor ! 

Bugün hiç olmadığı kadar artan, hatta artsın diye teşvik edilen Kur'an kurslarının, çocukluk dönemimde bende bıraktığı hatıraları, bugünün hikayesinin de temeli gibi...

Ellerinde taşıdıkları kutsal kitaplarıyla bu kursların yolunu tutan çocukların, ailelerin de çokça zoruyla ve DİNİNİ ÖĞREN mottosuyla devam ettikleri o kursları başarıyla (!) bitirdiklerinde, evde okudukları Kur'an üzerinden alkışı aldıklarını çok iyi hatırlarım ! BİZİM ÇOCUK KUR'AN OKUMAYI ÖĞRENDİ derdi, anne babalar, gururla ! Okumayı öğrendikleri kesindi de, okuduklarını anlıyorlar mıydı, ki asıl da sorun buydu, ama hiç de sorulmayan, sorgulanmayan !

Başlarken, cemaati yapıları konuştuk ya, ondan devam edelim...

Ara ara denk gelen, sosyal medyada çooook ünlü bir iki isimden biri, Cübbeli Ahmet Hoca, hani şu bağlı bulunduğu İsmailağa Cemaati'nden apar topar çıkartılan ! 

Hz. Muhammed'in yaptıklarına dair ya da cennette bulunan (!) şeylere dair dikkati çeken söylemleri olan biri kendisi, ama en ilginçlerinden biri, "Peygamberden çıkan sümüğü, sahabe üzerine sürerdi" deyişi bence ! Temizliği ve bu konudaki hassasiyeti çok anlatılan bir peygamberin sümüğünün neden aktığını anlamadık ! Hadi aktı ve peygamber de o sümüğü bir bezle sildi diyelim... Ne oluyordu ardından !? Bu durumu izleyen sahabeler, o kumaşın / kağıdın içine alınan sümüğü elde etmek için fırsat mı kolluyorlardı !? :) 

Onun gibi sık sık sosyal medya ekranlarında karşımıza çıkan biri daha var, son dönemde...

Yeni bir isim, ama PEYGAMBER TORUNU (!) sıfatıyla etrafta dolaşıp mürit kazanmaya çalışırken ki anlatımlarıyla, o da en az bir Cübbeli kadar izleniyor, ne yazık ki ! Özellikle de bir dediği, bir çok cemaati yapının anlatımlarının odaklandığı bir başlıkta birikiyor !

Ahmed er-Rifai isimli bu zat, “Cennette, 70 bin odalı köşkün olacak... Her odada da 70 bin çadır olacak... Her çadırda da 1 huri olacak... 4 milyon 900 bin huri” demiş, bir konuşmasında ! Haklısınız, bu hurilerle aslında neyi servis ettiğini hepimiz çok iyi anlıyoruz ! Cinselliğe aç bir neslin gençlerini, HURİ denen KADIN başlığına hapsedip, onlara bu ödül için yapması gerekenleri sıralamak, sanırım en kolayı ! Din adı altında cinselliği pazarlamak, hatta satmak da ! Hurileri birer ÖDÜL gibi, onu dinleyen erkeklere sunmak da ! Bu sohbet yapılırken, herkesin bıyık altından gülümseyerek, yaşanabilecekleri hayal etmesine izin vermek de !

Cennet denen yeri, erkekleri memnun etmek için kurulan özel bir alan gibi sunanları izlemek, sahi, devleti idare edenleri UTANdırmıyor mu ?

Demem o ki,

...hurileri CİNSELLİK başlığında sık sık paylaşan bu SÖZDE din eksenli yapılara karşı, devletin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hiç bir işlem yapmaması, aksi yönde konuşmaması, sadece izler konumda kalması, tepki vermemesi garip gelse de, yıllar içinde politize edilmiş dinin, Tanrı'nın elinden alınıp, bu tür yapıların oyun hamuru halinde şekilden şekile girmesine izin verildiği bir süreçte, belki de bize bir şeyler anlatılıyordur ! Yoksulluğu uzun yıllardır kontrol altında tutulan yoksul kitlelerin giderek daha öfkeli konuşur hale geldiği bir Türkiye'de, belki de son kalan mermiyi, DİN denen dokunulmazı devreye sokmak, elde avuçta kalan son çaredir ! 

Kim bilir, cebi boşaltılanların, aklı ve kalbinin de boşaltılması, kolay yönetilir olmalarının bir yoludur belki de !

Son 22 senedir bu ülkeyi yönetenlerin,

...siyaseti,

...toplumu,

...ekonomiyi,

...kadın haklarını,

...hayata dair umudu,

...hukuku, adaleti, yargıyı işler halden çıkarttığı bir ülkede, DİNin içinin de herkesin gözlerinin içine baka baka boşaltılması, yeni denen Türkiye'nin SON hikayesidir belki de ! Sloganlarla alkışlamaya devam ettiğimiz OYUN da içine düştüğümüz bu SON hikayenin finalidir hatta !

Düşünün...