Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 26 defa okundu.

Hatay'ı Terk Eden Rahmi Doğan'ı... Sakarya Halkı Nasıl Karşılayacak?

27 Ekim 2018 tarihinde Hatay Valiliği'ne atanan, 15 Mart 2023 tarihinde, 2023 Türkiye genel seçimlerinde Sivas'tan AKP milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa eden Rahmi Doğan, Sakarya Valiliği'ne atanmış !

Oradaki ilk gününde ne mesaj verecek bilmiyorum ama, Hatay'daki ilk gününde yaptığı konuşmayı unutmayanlardanım !

"Benim Valilik tarzım biraz farklıdır... Makamda oturan birisi değilim... Beni sürekli halkın içerisinde göreceksiniz... Hatay’a güzel şeyler yapmayı, insanımıza dokunmayı, onlarla güzel bir iletişim halinde olmayı amaçlıyorum..." 

Haklısınız, o ilk gün konuşmasında da DİN illa ki vardı !

"Bismillah deyip başlıyorum..."

Allah'ın adıyla görevine başlayıp makamına oturan birinin, yönettiği kenti yüzüstü bırakıp siyasi ikbal peşine düşmesini mi konuşsak, yeni atandığı Sakarya Valiliği makamının ilk mesajını verirken "Bizleri bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'ya şükranlarımı arz ediyorum" deyişinde mi dursak, bu süre boyunca Rahmi Doğan ismini gündeme almayıp deprem geçmişini unutturma peşindeki Ankara'da az biraz mola verip eldekini mi sorgulasak, bugüne kadar TERK ETTİĞİ ŞEHİR ve insanları için tek bir ÖZÜR mesajı yayınlama gereği duymayana başka bir kentin sorumluluğunu verenlere bakıp söylensek mi bilemedim ama...

Sakarya halkı ve oradaki basın mensupları, Hatay'ı da depremi de terk edişi de UNUTMASIN istiyorum, hatta sorsunlar istiyorum... 

"Milletvekili olamadınız, peki pişman mısınız gerinizde bıraktıklarınız için", diye !?

"Deprem felaketinden neredeyse 1 ay sonra, yıkıntılar içindeki Hatay'ı terk ederken ne hissettiniz", diye !?

"TV'de, gazetelerde bu süre boyunca yayınlanan deprem haberlerini okurken ne hissettiniz", diye !?

"Hatay insanının bu terk edilişe eklediği öfkeye karşılık, sessiz kalışınız, vicdan azabı mı", diye !?

"Ankara'da çok sayıda depremzede Hataylı var ! Onlarla göz göze geldiğinizde hissettiğiniz ne", diye !?

"Hatay'ı terk edişinizi, Valilik kariyeriniz için bir başarısızlık sayfası olarak mı görüyorsunuz", diye !?

"6 Şubat'ın enkaz yığını haline getirdiği bir kenti terk eden siz, Sakarya'yı benzer bir nedenle terk etmeyeceğinize dair nasıl güven vereceksiniz", diye !?

Tüm sorular bir yana, kariyerinin en tartışmalı sayfası olan Hatay'daki ilk gününde "Bismillah deyip başlıyorum" diyen Rahmi Doğan, Sakarya için de aynısını mı diyecek, merak ediyorum ! Allah'ın ismiyle başlayıp, sessiz sedasız terk ettiği, acı içindeki bir kentin hesabını, inandığı Allah'a nasıl verecek, bunu da merak ediyorum ! Bizlerin EMEK dediğine o KUL HAKKI diyor ya, işte o HAK denenin hesabını HARAM OLSUN diyenler nezdinde nasıl toparlayacak, en çok da bunu !

Hatay / Antakyalı bir gazeteci olarak, Rahmi Doğan'ın Sakarya Valiliği'ndeki o ilk gününde o makam odasında olup, gözlerinin içine baka baka HATAY demek isterdim ve sorularımı tek tek sormak isterdim, ki içimdeki öfkenin ateşini belki biraz olsun söndürebilirim !

Tabi bu arada DUA etsin, ondan sonraki Vali Mustafa Masatlı'ya, hani DEPREMDE SORUMLULUĞU OLAN KAMU GÖREVLİLERİNİN SORUŞTURULMASI yönündeki Savcılık talebini REDDEDEN, böylece hem Rahmi Doğan'a hem de onun gibi, kenti benzer bir siyasi amaç için terk eden, dönemin İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat'a derin bir OH çektirten ! Yine de UNUTMASIN hiç biri ! Adalet belki işlemiyor bugün, hatta dokunamıyor onlara, ama işlediğinde, REDDEDİLEN o YARGILAMA talebi o tozlu raflardan illa ki inecek ! Hukuk işleyecek ! Adaletin açlığında yorgun düşmüş bu koca kent de insanları da ruhlarının bu en derin yarasını bir nebze olsun iyileştirecek !

Sakarya'ya selam olsun...

Sorularımızı soranlara en çok da...