Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 31 defa okundu.

Erdoğan'dan Teğmenlere Ayar... Özel'den Vatandaşa Ayar...

AKP / MHP çatılı Ankara'nın MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ söylemine yönelik tepkisini anlıyorum aslında ! Çünkü yıllar içinde politize edilmiş bir islamı temsil ediyorlar ! Cemaatlerin ve tarikatların varlığından rahatsız olmuyorlar ! İstanbul Sözleşmesi'ni bile iptal ederken, kafalarındaki geleneksel kadın ve aile yapısı üzerinden hareket ediyorlar ! Politik yürüyüşlerinin orta yerine yerleştirdikleri İmam Hatip Liselerini, din denen toplumsal çimento üzerinden yaptıkları mühendisliğin bir harikası olarak sunuyorlar ! Ne tesadüf ki, 15 Temmuz kanlı darbe girişimini de yine bu zihniyetin NE İSTEDİLERSE VERDİK cömertliği ve o cömertliği dibine kadar kullanan bir cemaat gerçekleştiriyor ! Cami önlerini, namaz çıkışı basın açıklaması yapılabilecek en iyi yer olarak belirliyorlar ! Anayasa'nın DEĞİŞTİRİLEMEZ, değiştirilmesi teklif dahi edilemez denilen ilk 4 maddesinin tartışmaya açılmasına tepki vermiyorlar ! Atatürk'ün laik demokratik cumhuriyetini garip bir islam senteziyle yoğurmaktan çekinmiyorlar !

Askeri okul mezuniyetinde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan attıkları için haklarında inceleme başlatılan teğmenleri, eldeki hikayenin en can alıcı örneği sanıyorduk, ama değilmiş !

Başlarken dedik ya,

...AKP / MHP çatılı Ankara'nın MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ söylemine yönelik tepkisini anlıyorum, diye !

Anlamadığım, "Atatürk'ün Partisi" söylemini her platformda bir PR çalışması yapar gibi dile getiren, SOL (!) cenahın ana (!) denen siyasi partisi CHP'nin sözde DEĞİŞİMCİ lideri Özgür Özel'in, Muğla Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlara yönelik konuşması sırasında benzer bir slogan atan bir vatandaşa yönelik tepkisi...

Dediği aynen şu:

“Ben, onu söyleyeceğim zaman söylerim ! SENİN İŞİN, orada olmak, benim işim burada olmak ! Benim işime KARIŞMA ! Bunu böyle yapıyorsun diye kimse sana ‘aferin’ demez ! Ben, onu söyleyeceğim zaman söyleyeceğim... ALIN GÖTÜRÜN BU ARKADAŞI !!! Aksini söyleyen var mı kardeşim ? Yoksa, alın, biraz YAN TARAFTA söylesin... Ben, ne zaman -Mustafa Kemal’in askeriyiz- diyeceğimi… Ben söyleyeceğim, sen söylemeyeceksin...”

İlk okuduğumda, inanamadım...

Ardından görselinde durdum...

Utandım,

...bir  vatandaş olarak çok utandım !

...bir CHP üyesi olarak en çok da !

Senin ne farkın kaldı, bu cumhuriyetle alay eden zihniyetten, sırf bu yüzden genç subayları ordudan atmakla tehdit edenlerden !? 

En çok da, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan vatandaşı ALIN GÖTÜRÜN demene öfkeliyim !

Demezler mi sana, SEN KİMSİN, diye !

Demezler mi sana, SENİN NE HADDİNE, diye !

Demezler mi sana, BU ŞOVUN NEYE / KİME, diye !

Bir de alay eder gibi demiyor musun, "...alın, biraz yan tarafta söylesin" diye ! 

Bu liderlik işini, sanırım Erdoğan'ınkine benzetmeye çalışıyorsun... BEN hikayesinin seni omuzlarda taşıyacağını sanıyorsun... Hele ki son sözü hep senin söyleyeceğini düşünüyorsun...

Düşün düşün de, bence,

...o SON KULLANIM TARİHİ yaklaşan makam sürenin de tadını çıkartmaya çalış... Çünkü,  aynı sloganın sahipleri için "Mezuniyet töreninde kılıçlar çektiler ! Bu kılıçları kime çekiyorsunuz ? Birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek... Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil" diyen Erdoğan'ı andıran bu hallerinden rahatsızlık duyanlara her gün yenilerini ekliyorsun ! 

Bu arada, sen bunları özgürce söylediğini sanırken, homurdananları iyi izle...

O garip sessizliğin onay sanıldığı anlar, büyük gürültülere gebedir !

İşte bunu çok iyi düşün !