Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 104 defa okundu.

Erdoğan SÜRTÜK Dediğinde... GEZİ ONURUMUZDUR Dedin Mi?

İlk "DEĞİŞİM" dediğinde, ciddi ciddi NE değişecek, NE değiştirecek diye en çok merak edenlerden biriydim ama... Tek değiştirebildiği şey, MADE IN AKP denen, hatta MADE OF AKP diye de eklenebilecek o ekose CEKET oldu ! Buna dair dediği de, "Ceketin adı winner (kazanan) ceketi ! Özel bir mesaj yok, ama bir kere de biz giyelim ! Artık winner biziz" oldu ! WINNER (kazanan) gibi görünmek için AKP'li gibi görünmeyi göze alan bir SOLCU ! 

Haklısınız, koca bir hayal kırıklığı ! 

Hele ki son çağrısı ve HADİ derken ki TRAJİKOMİK hali !

Düşünün ki,

...bulunduğunuz ülkede ANA muhalefetsiniz ve iktidar istiyorsunuz ! Hasbelkader son yerel seçimlerde, aslında Erdoğan'ın da strateji hatalarıyla, ciddi bir ivme yakalıyorsunuz, ardından da o rüzgarla ERKEN SEÇİM çağrıları yapıyorsunuz ! Bunu yaparken de ara ara miting meydanlarına emeklileri, işçileri, geçinemeyen yoksul halk kitlelerini dolduruyor, sahip olduğunuz toplumsal gücün keyfinde HAZIRIM diyorsunuz !

Yok,

...değilsiniz !

Hazır değilsiniz !

Niye mi ?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i izledim geçenlerde... ERKEN SEÇİM talebini yineledikten sonra, "Türkiye'yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz" dedi ! Sizi bilmem ama, en azından bu defa FARKLI / ÖZGÜN bir şey bekledik ! DEĞİŞİM sloganlarıyla gelen birinin, diğerlerinden farklı olduğunu ortaya koyacak GÜÇLÜ siyasi bir TAVIR belki de !

Dediği şey şu oldu;

"Buradan, bütün Türkiye'ye sesleniyoruz ! Bu akşam saat 21:00'da ayağa kalk... Eğer emekliye, asgari ücrete zam istiyorsanız, bu akşam 21:00'da ışıkları yakın, ışıkları kapatın... Kendinizi gösterin... Durmadık, yeni başlıyoruz... Zammı, söke söke alacağız... Ya zam olacak, geçim olacak ya da hiç yolu yok, seçim olacak..."

Türkiye'yi TOPYEKUN protestoya çağıran Özel, bunun çağrısını sabah yapıyor !

Organizasyon müthiş :)

Sabah KAMPANYA akşam da HADİ dese de, bana gelen görüntüler, DUYAN DUYMAYANLARA ANLATSIN hikayesinin başarısızlığını ortaya koyuyor... İşbilmezliğimizin muhalefeti, ANA olsa ne olur BABA olsa ne olur, diyorsunuz içinizden... Binlerce hanenin görüntüsünde yanıp sönen onlarcası için BAŞARI deyip, SÖKE SÖKE aldık da demiş midir acaba ?

Bugüne kadar, ne emeklinin ne de asgari ücretlinin hakkını vermeyen Erdoğan'ın AKP / MHP çatılı iktidarından neyi SÖKE SÖKE almış, merak ettim ! Bir de onun SÖKE SÖKE anlayışı ile bizim SÖKE SÖKE anlayışı arasındaki farkı bir konuşsak mı, ki belki anlaşamama nedenimiz de budur !

SÖKE SÖKE nedir, biliyor musunuz Sevgili Özgür Özel !?

SÖKE SÖKE, Gezi'dir !

YETER diyen milyonlardır !

Peki, siz, Gezi'nin kadın eylemcileri için SÜRTÜK diyen Erdoğan'dan HUKUK önünde hesap sordunuz mu ? SÜRTÜK denilip hakaret edilenlerin hakkını savundunuz mu ? Peki ya, Sinan Ateş cinayetinin dava duruşmalarında Ayşe Ateş'in yanında oturduğunuz gibi

Ali İsmail Korkmaz'ın annesinin yanında da oturdunuz mu ?

Abdullah Cömert'in annesinin yanında oturdunuz mu ?

Berkin Elvan'ın annesinin yanında oturdunuz mu ?

Tahir Elçi duruşmalarında orada mıydınız ?

Demirtaş'ın mahkumiyetinde ya da...

Hangisinde, duruşma salonlarını doldurdunuz, hatta Kılıçdaroğlu ile yan yana oturup da poz verme telaşına düştünüz ?

A- Ali'nin ! 

B- Abdullah'ın !

C- Berkin'in !

D- Elçi'nin !

E- Demirtaş'ın !

F- Hiç birinin !

Bir şeyleri değiştirmek mi istiyorsunuz ? Bunun için önce samimi olun ! Reyting değil, samimiyet kovalayın ! Unutmadan, sabah aklınıza esip de HAYDİ TÜRKİYE demekle, ülke genelinde birliktelik yaratamazsınız, karanlıkları aydınlıklara bu şekilde çıkartamazsınız ! Ama mesela, Erdoğan, Gezicilere SÜRTÜK dediğinde, siz kalkıp da GEZİ ONURUMUZDUR mitingi yapsaydınız milyonlarla, daha doğrusu yapabilseydiniz, işte o, SÖKE SÖKE olurdu, Sevgili Özgür Özel !

Kolay gelsin...

İhtiyacınız olacak...