Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 101 defa okundu.

Bir Elimde ŞALTER... Diğer Elimde İNTERNET...

Bir varmış, bir yokmuş... Bir ülkenin, çok güçlü bir hükümdarı varmış... Kararlarını kimseler sorgulayamazmış... Demokrasinin varlığı da ülkeyi ayakta tutan anayasası da zaten bu hikaye gibiymiş; bir varmış, bir yokmuş...

Kral'a göre, herkes çok mutluymuş...

Zaten hepsi de kralları için yaşarmış...

Açlığa da yoksulluğa da katlanırlarmış...

Kralları kızmasın diye de hep susarlarmış...

Kral mı ?

"Hayat bana güzel be", dermiş !

Hikaye tabi, gerçekte böyle bir şey olabilir mi ?

Haklısınız, son Instagram hikayemiz tam da buna göre galiba...

Ne diyordu Ankara'da oturanlar, Internet için !?

"İster açar, ister kapatırım ! Ne savcısı, ne hukuku, ne kanunu, ne anayasası durdurur beni ! Mutluyum sarayımda, ki bazen 1150 odalı Ankara'da, bazen Van Gölü kıyısında, bazen Marmaris'te, yakında Kıbrıs'ta ! Ülke insanının üç kuruş ZAM için sokakları, meydanları arşınladığı bir ülkede, ben, itibarımdan asla tasarruf etmem ! Hemen dibimde yürüyerek gidebileceğim bir cami de olsa, namaza, yüzlerce koruma ve araç eşliğinde gider, siyasetimi de aynı caminin önünde yaparım !.."

Abarttık mı ?

Şu Instagram meselesini konuşalım mı o zaman !?

Niye kapatmışlardı sahi ?

Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesi sonrası taziye mesajlarını yayınlamayan sosyal medya devi, Ankara'dakilere göre, insanların özgürlüğünü kısıtlıyordu, aldığı bu kararla ! Özgürlüğü kısıtlayan karar neydi ? Instagram'ın merkezinin olduğu Amerika tarafından TERÖRİST ilan edilen bir silahlı örgüte dair taziye mesajlarının yayınlanıp yayınlanamamasıydı ! Düşünsenize, bir Amerikalı şirketten, ülkesinin kanunlarını hiçe sayıp, terörist dediklerinin taraftarlarına kapıyı ardına kadar açmasını istiyorsunuz... Bu aynı, PKK yandaşlarının, bir sosyal medya hesabı üzerinden fikirlerini özgürce paylaşabilmesi, düşüncelerini açıklayabilmesi gibi ! Buna izin var mı ? Ankara'dan bunun için izin çıkar mı ? Buna da ÖZGÜRLÜK der mi ?

HDP / DEM etiketli Belediyelere bile bu sebepten KAYYUM atayan bir Ankara, Hamas için ayrıcalık mı bekliyor ?

Hatta, Suudi Arabistan'dan İran'a, oradan da Gazze'ye, tuttuğu YAS'a da zorla ortak ediyor !

Soralım mı ?

Soralım...

Soma'da onlarca madencimiz öldüğünde YAS ilan etti mi, YAS tuttuklarınız ? Suriye'de, Rusya tarafından şehit edilen onlarca askerimiz için YAS ilan etti mi, YAS tuttuklarınız ? 6 Şubat depremlerinde tarihinin en büyük felaketinde on binlerce insanını yitirdiğinde YAS ilan etti mi, YAS tuttuklarınız ?

Tutmadılar...

YAS tutmadılar !

1 gün bile YAS ilan etmediler !

Demem o ki,

...CANIM İSTEDİ diye YAS ilan edemezsiniz ! Aynen, canınız istediği için İstanbul Sözleşmesi'ni çöpe atamayacağınız gibi !  Aynen, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarını tanımama lüksünüz olmadığı gibi ! Aynen, kafanıza estiği gibi Vikipedi'yi ya da Instagram'ı kapatamayacağınız gibi !

Bu ülkenin, açlık ve yoksulluk sınırı altına hapsedilen milyonlarca insanının canı neler çekiyor da, SABIR çekiyor, bunu da biliyor musunuz !?

Bilin...

Çünkü yok öyle yağma !