Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Tamer Yazar
Tamer Yazar
yazar5@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 157 defa okundu.

BAROLAR ve BEŞTEPE Sahi 5 senede NE değişti

Erdoğan’ın ev sahipliğinde, Beştepe’de Yargıtay tarafından düzenlenecek 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılmama kararı alan bazı Barolar noktasında LİNÇ kampanyası düzenlendiğine şahitlik ediyoruz… Peki, neden katılmıyorlar ?

Aslında buna dair KAYGI, dün de bugün de aynı !

Bu durumun, kuvvetler ayrılığı ilkesine zarar vereceği, yargının bağımsızlığı ile tarafsızlığının yıpratılmasına neden olabileceği…

Kaygıyı omuzlayan Barolar mı ?

Hatay

Adana

Adıyaman

Aksaray

Amasya

Ankara

Antalya

Artvin

Aydın

Balıkesir

Bilecik

Bingöl

Bitlis

Bolu

Bursa

Çanakkale

Denizli

Düzce

Eskişehir

Gaziantep

Iğdır

Isparta

İstanbul

İzmir

Kırklareli

Kocaeli

Kütahya

Malatya

Manisa

Mersin

Muş

Muğla

Ordu

Sinop

Şanlıurfa

Tekirdağ

Tunceli

Trabzon

Van

Yalova

Zonguldak

Sizi bilmem ama… Bugün NELER OLUYOR kısmından önce, 5 sene önce NE OLDU kısmında biraz durmak ve aradaki o sürede NEYİN değiştiğini sorgulamak gerekiyor…

Zira hepimiz çok iyi hatırlıyoruz ! Barolarla Erdoğan’ın kavgası, 10 Mayıs 2014’te, Danıştay’ın kuruluş yıldönümü toplantısında başladı... O güne dek, yargı kuruluşları, adli yıl açılış törenlerine siyasetçileri davet ederdi, ki hukukçular konuşur, siyasetçiler dinlerdi... O gün de öyle oldu… Barolar Birliği Başkanı kürsüde konuşurken, dönemin Başbakanı Erdoğan da onu dinleyenler arasındaydı... ‘Hukukun üstünlüğü, tarafsız yargı, sansür, insan hakları, basın özgürlüğü’ gibi başlıklarda ilerleyen konuşmayı mı ? Beğenmedi ! Oturduğu yerden kalktı ve oldukça sert bir tonlamayla…

“1 saattir konuşuyorsun. Söylediklerin baştan aşağı yalan. Böyle edepsizlik olmaz” dedi…

Erdoğan, töreni terk etmekle kalmadı, ilk yaptığı iş, bu törenlerin kaldırılması talimatını vermek oldu... Ardından da Adli Yıl açılış törenlerinin Yargıtay’da yapılmasını karara bağlayan 1973 tarihli yasa değiştirildi… Yok, bu da yetmedi ! 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tablo daha da netleşti ve… Yargıtay, bundan böyle yapılacak törenlerin, Cumhurbaşkanlığı’nda düzenleneceğini duyurdu... Tüm hâkim ve savcıların katılımı ise zorunlu tutuldu...

Beklenen o ilk tören için Saray’a giden yargı mensupları, Erdoğan salona girince önlerini ilikleyip ayağa kalktı, konuşmanın finaline ise COŞKULU alkışlarını ekledi !

Törenin, güçler ayrılığını gösteren bir yerde yapılmasını talep eden ve Türkiye’de kayıtlı 106 bin avukatın 97 binini temsil eden protestocu Baroların CEKET İLİKLEMEME tercihinde durmasını anlamak sanırım çok da zor değil…

Zira denildiği gibi…

Hukukçuların direnişi, bütün baskılara rağmen, adalete inancın hala yok edilemediğini gösteren bir umut ışığı…