Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Ziraat Fakültesinde mezuniyet töreni

Yayınlanma Tarihi : 05.06.2016 00:00 Bu haber 896 defa okundu

2015-2016 eğitim öğretim yılı sonunda Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun olmaya hak kazanan öğrencilere coşkulu bir mezuniyet töreni düzenlendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Ziraat Fakültesinde mezuniyet töreni

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Kılınç’ın takip ettiği törende dereceye giren öğrencilerin diplomaları Rektör Kaya tarafından aileleri eşliğinde takdim edildi. 

Törende konuşma yapan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Ziraat Fakültesi’nin kalitesini işaret ederek, “Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Türkiye’nin en saygın fakültelerinden birisidir. Fakültemiz yaklaşık olarak 90 öğretim üyesi, çiftlikleri ve uygulama alanlarıyla çok iyi bir konumdadır. Öte yandan Üniversitemiz bilgi üreterek ve kendisini sürekli yenileyerek önemli bir aşama kaydetmiştir.” dedi.

KAYA. SADECE MEMURLUKLA YETİNMEYİN

Rektör Kaya öğrencilere kendilerini bundan sonraki dönemde zorlu bir hayatın beklediğini ve bunlardan en önemlisinin de kamu personeli seçme sınavı olduğunu belirterek, “Bunun için çok iyi çalışmalısınız. Devletimizin prestijli yerlerine yerleşmelisiniz. Ancak devlet memurluğunun da tatmin edici olmadığını bilmek lazım. Sadece devlete şartlanmayın. Girişimcilik çok önemli bir beceridir. Girişimcilik yönünüzü geliştirip şirketler kurarak dünyaya açılın. Devletimiz bu konuda büyük destekler sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.

Ziraat Fakültesi mezunlarının çok kısa sürede iş sahibi olabildiklerini belirten Rektör Kaya, “Bunun için yeteri kadar eğitim aldınız. Ve şunu da söylemek istiyorum;  tarım insanoğlunun yaradılışından beri hayatımızın en önemli parçasıdır. Fırsatlar sizi bekliyor. Yolunuz açık olsun.” diye kaydetti.

ŞENER: ÇALIŞKANLIK SİZİ BAŞARIYA GÖTÜRECEK

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okan Şener ise öğrencilere, “Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Unutmayın ki çalışkanlık, dürüstlük insani bir değerdir ve ancak bu değerlerle başarı sizi takip eder.” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere protokol tarafından diplomaları verildi. Tüm öğrencilerin tek tek anons edilerek bölüm hocaları tarafından diplomalarını almalarından sonra kep atma törenine geçildi. Atatürk Konferans Salonu bahçesinde gerçekleşen törende hep birlikte kepler havaya atıldı. Etli pilav ve ayran ikramının da yapıldığı törende öğrenciler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

SANAT VE TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİ MEZUNİYETLERİNİ OKUL BAHÇESİNDE KUTLADILAR

Yine gün içerisinde MKÜ Sanat ve Tasarım Meslek Yüksekokulu da öğrencileri için mezuniyet töreni düzenledi. Törende bir konuşma yapan Sanat ve Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kahraman öğrencilere tavsiyelerde bulunarak şöyle dedi: “Değerli mezunlar bilmelisiniz ki sahip olduğunuz bu diplomalar size önemli sorumluluklar yüklüyor. Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek kendinizi yenilemek, yeni bilgiler öğrenmek bunlardan biridir. Diğer bir sorumluluğunuz da çevrenize ve çalışma arkadaşlarınıza iyi ve çalışkan bir insan olmanın gereklerini davranışlarınızla göstermek ve örnek olmaktır.”

Konuşmaların ardından öncelikle dereceye giren öğrencilere hediyeleri ve diplomaları, sonra da tüm mezunlara diplomaları verildi. Diplomalarını alan öğrenciler hep birlikte sevinç ve gururla keplerini havaya fırlattı.

Buradaki törende Öğretim Görevlisi Şükrü Bezirci ney gösterisiyle mezuniyete renk katarken tören sonunda etli pilav ve ayran ikram edildi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol