Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB’DEN ÜCRETSİZ POMEM VE BESYO HAZIRLIK KURSU

Yayınlanma Tarihi : 17.10.2024 05:25 Bu haber 42 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Başkan Mehmet Öntürk’ün “Hatay’ın evlatlarına değer!” sloganıyla seçim dönemi verdiği vaatlerinden birini daha hayata geçiriyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB’DEN ÜCRETSİZ POMEM VE BESYO HAZIRLIK KURSU

Gençlik ve eğitime yönelik geliştirdiği politikalarla hizmetlerine devam eden Büyükşehir Belediyesi, kariyer planlamaları doğrultusunda Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) sınavlarına hazırlanan gençlere yönelik ücretsiz hazırlık kursları verileceğini duyurdu.

BAŞVURULAR 16-30 EKİM TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve kontenjan sınırı olmayan kurs programına kayıtlar 16-30 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek.

ÖN BAŞVURULAR “ALO 153” ÜZERİNDEN YAPILACAK

Ön başvurular “ALO 153” üzerinden Gençlik Spor Şube Müdürlüğü Spor Kursları iş türünden alınacak. Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü sistem üzerinden kayıtları alıp vatandaşların kaydını tamamlayacak.

2 İLÇEDE DÜZENLENECEK KURSLARDA KONTENJAN SINIRI YOK

Antakya’da TOKİ Çok Amaçlı Salonu, İskenderun’da ise Sakarya Spor Salonu’nda alanında uzman hocalar tarafından Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri verilecek eğitimlere 18-30 yaş arası Türk vatandaşı olan herkes başvurabilecek.

Polis, Bekçi, Özel Harekât ve BESYO hazırlık eğitimlerinin verileceği kurs programında öğrencilere antrenmanlar için spor kıyafeti desteği verilecek ancak servis hizmeti sağlanmayacak.

Her POMEM sınav dönemi öncesi yılda 2 defa ve BESYO hazırlıkları için yılda 1 kez düzenlenecek olan kurslara adaylar her ilçeden başvuru yapabilecek ve kontenjanlar sınırsız olacak.  

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol