Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Arsuz’da Tarım Arazileri üzerine TOKİ Tarafından Inşaat Yapılmasına Tepki Geldi!

Yayınlanma Tarihi : 18.10.2024 07:40 Bu haber 11 defa okundu

Hatay’ın Arsuz ilçesinde tarım arazileri üzerinde TOKİ’nin inşaat yapmasına tepki geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Arsuz’da Tarım Arazileri üzerine TOKİ Tarafından Inşaat Yapılmasına Tepki Geldi!

6 Şubat depremleri sonrası Hatay’da yeni binaların inşasına başlanırken, kentin dört bir yanı şantiye alanına çevrilmiş durumda.Arsuz’da Tarım Arazileri üzerine TOKİ Tarafından Inşaat Yapılmasına Tepki Geldi!

Arsuz ilçesi Arpaderesi Mahallesi Güleryüz Sitesi’nin arka tarafındaki mevkisinde TOKİ’nin başlatmış olduğu çalışmaların tarım arazisi üzerine yapılması, ‘Zemin etüdü yapıldı mı?’ sorusunu gündeme getirdi.Arsuz’da Tarım Arazileri üzerine TOKİ Tarafından Inşaat Yapılmasına Tepki Geldi!

Uzmanların, “İnşaatlar için tarlaları, meraları kullanmaktan vazgeçin” uyarısı yapmasına ve 6 Şubat depremlerinde en fazla yıkımın yaşandığı Hatay’da yine bazı alışkanlıklardan vazgeçilmemesi, depremden ders almadığımızı gösterdi.Arsuz’da Tarım Arazileri üzerine TOKİ Tarafından Inşaat Yapılmasına Tepki Geldi!

Kahramanmaraş merkezli depremler, güvenli binaları Türkiye’nin gündemine soksa da yetkililerin yaşananlardan ders almadığı görülüyor. 

YAPILAN BİNALARDA “FORE KAZIK” YOK

Hatay’ın Arsuz ilçesinde, TOKİ tarafından yapılması planlanan konutlar için verimli tarım arazilerinin seçilmesi tepki çekti. 

Vatandaşlar, bölgede çiftçiliğin yaygın olduğu ve tarım arazilerine yapılan inşaatlarda ‘fore kazık’ sisteminin de kullanılmamasına dikkat çekerek, 6 Şubat’ta büyük kayıplar veren Hatay’da dayanıklı ve dirençli binaların yapılması gerektiğini vurguladılar.

Deprem bölgesi Hatay’da inşaatlarda zemin etüdü ve ‘fore kazık’ sistemi yapılmadan binaların güvenli olmayacağının altı çizildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol