Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yedinci Erasmus Personel Haftası tamamlandı

Yayınlanma Tarihi : 14.05.2016 00:00 Bu haber 884 defa okundu

Mustafa Kemal Üniversitesinde yedincisi düzenlenen Erasmus Personel Haftası (Erasmus Staff Week) başarıyla tamamlandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yedinci Erasmus Personel Haftası tamamlandı

Etkinliğe Erasmus+ Personel Değişimi Programı kapsamında Litvanya, Portekiz ve İngiltere’deki 5 farklı üniversiteden 9 personel katıldı.

Etkinliğin düzenlenen açılış oturumunda, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf önlen değişim programlarının önemine vurgu yaparak Erasmus+ kapsamındaki personel hareketliliğinin giden ve gelen öğretim elemanlarına ve idari personellerine kişisel yararlarının yanı sıra kurumsal boyutta da ufuk açan, insan ve kurum belleğine adeta güncelleme yapan bir uygulama olduğunu belirtti.

YILDIZ, ÜNİVERSİTEYİ TANITTI

Uluslararası İlişkiler Birimi Genel Koordinatörü Doç. Dr. Cengiz Yıldız, Mustafa Kemal Üniversitesinde uluslararası ilişkiler alanında yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi

Beş gün süren 7. Erasmus Personel Haftası (Erasmus Staff Week) programının sabah oturumlarında, katılımcılara Mustafa Kemal Üniversitesini ve Türkiye’yi tanıtıcı sunumlar yapılırken, konuklar ilgili bölümleri ziyaret ederek ders verme veya eğitim alma faaliyetlerini gerçekleştirip kalan serbest zamanlarda ise Hatay’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini gezip gördükleri belirtildi.

YABANCI KATILIMCILAR ÜLKELERİNİ ANLATTI

Hafta boyunca devam eden etkinlik süresince Mustafa Kemal Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Okutman Ömer Faruk Kadan,  Erasmus programının Türkiye’deki yeri, Uluslararası İlişkiler Biriminde görevli Uzman Murat Öz ise Türk Dili ve Türk kültürü konularında sunumlar yaptılar Mustafa Kemal Üniversitesinde öğrenim gören ve staj yapan Erasmus öğrencilerinin, Mustafa Kemal Üniversitesinden aldıkları eğitim öğretim ile Hatay’da sürdürdükleri yaşamları hakkında izlenimlerini paylaşırken,  yabancı katılımcıların her biri de kendi üniversitelerini tanıtan sunumlar yaparak ülkeleri ve üniversiteleri hakkında bilgiler verdi.

Mustafa Kemal Üniversitesindeki Erasmus bölüm koordinatörleri ile akademik personelin de katıldığı 5 günlük programın sonunda yabancı konuklar Türkiye’de ve özellikle Hatay’da bulunmaktan, gösterilen ilgiden ve Türk misafirperverliğinden ve programdan memnun bir şekilde ayrıldıklarını, özellikle Hatay Mutfağından ve Hatay coğrafyasından çok etkilendiklerini belirterek ülkelerine döndüler.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol