Hatay Mahalli Haber
MENÜ

TEŞEKKÜLER SAMANDAĞ, TEŞEKKÜRLER MİTHAT NEHİR

Yayınlanma Tarihi : 29.02.2016 00:00 Bu haber 1011 defa okundu

Tiyatro Seyircisi Muharrem Deniz:

Paylaş Paylaş Paylaş
TEŞEKKÜLER SAMANDAĞ, TEŞEKKÜRLER MİTHAT NEHİR

TEŞEKKÜLER SAMANDAĞ, TEŞEKKÜRLER MİTHAT NEHİR

 

HBB Şehir Tiyatrosu, geçtiğimiz günlerde Antakya’da halkın beğenisine sunduğu Çocuk oyunu KELOĞLAN Ve Yetişkinlere yönelik   “SCAPIN’IN DOLAPLARI” adlı tek perdelik tiyatro oyununu, 27 Şubat Cumartesi günü bu kez de Samandağlı sanatseverlerle buluşturdu.

Samandağ Yeni Çarşı Salonu’nda gerçekleştirilen tiyatro etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Saat 13.00’de sahnelenen Keloğlan adlı çocuk oyununu 1000 civarında çocuk beğeniyle izledi. Saat 19.30’da sahnelenen scapinin Dolapları adlı Moliere’nin 17’nci yüzyılda yazdığı muhteşem eserden HBB Şehir Tiyatrosu’nca uyarlanarak sahneye taşınan oyun büyük ilgi gördü.

HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı isimlerinden Serdar Sarıkaya’nın yönettiği ve birbirinden yetenekli tiyatro oyuncularının sahne performansıyla sahnelenen eşsiz oyun Samandağlılardan tam not aldı. Tiyatro kültürü HBB Şehir Tiyatrosu ile adeta yeniden şekillenen Samandağlı vatandaşlar, sanat dolu bir hafta sonu akşamı yaşatan sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı.

VECDİ KOÇAK: YAKLAŞIK 1000 İZLEYİCİ VARDI

Hatay Büyükşehir Tiyatrosu Müdürü Mehmet Vecdi Koçak: ”Şehir Tiyatromuz bugün iki ayrı oyunla Samandağlı izleyicilerimizin karşısına çıktık. Saat:13.00 da "KELOĞLAN" adlı çocuk oyununu, Saat:19.30 da ise "SCAPIN'IN DOLAPLARI" adlı büyük oyunumuzu sahneledik. Yoğun bir izleyici kitlesi vardı. Özellikle çocuk oyununda yaklaşık 1000 seyircimiz vardı. Samandağlı küçüklere ve büyüklere keyifli bir hafta sonu yaşatmamıza vesile olan ve bizi her anlamda destekleyen, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'a ve misafirperverliğiyle bize kendimizi evimizdeymiş gibi hissettiren Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir'e çok teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi.

Tiyatro izleyicisi Muharrem Deniz:”Samandag belediyesinin Samandağ ilçesine kazandırdığı bu salon iftihar kaynağı olmalıdır. Ne olursa olsun. Toplum için bir şeyler yaptım diyenler kültür sanatın toplumda yerleşmesi için bir şey yapmamışsa hiçbir şey yapmamıştır. Teşekkürler Samandağ belediyesi teşekkürler Mithat Nehir. Böyle modern sanat tesisleri bu topluma yapacağınız en büyük hizmettir. Bir toplumun kalkınması kültür ve sanat yoluyla olur. Su salonun doluluğu yeni ve büyük salonlara ufuk açmalı . Teşekkürler darısı diğer ilçe belediyelerine . Büyükşehir şehir  tiyatrolarının emeğine sağlık.”dedi 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol