Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Teknoversite Günlerinin açılışı yapıldı

Yayınlanma Tarihi : 11.05.2016 00:00 Bu haber 839 defa okundu

Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen 1. Teknoversite Günleri resmi açılış törenine katıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
 Teknoversite Günlerinin açılışı yapıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Konferans Salonunda gerçekleşen programa Hatay Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü İlker Ar, Gaziantep Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, ilçe belediye başkanları, iş adamları Recep Atakaş ve Fatih Tosyalı, öğretim üyeleri, ilgililer ve birçok öğrenci katıldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi olarak inovatörler ve teknovatörler yetiştirmek üzere yola çıktıklarını belirten İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, üniversitenin kuruluşunda ve bugünkü açılışta kendilerini yalnız bırakmayan, destek olan başta Vali Topaca olmak üzere herkese teşekkür eden kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Hatay Valisi Ercan Topaca ise bilim, sanayi, teknoloji ve ekonomi anlamında bölgemizin ve ilimizin gelecekte alacağı pozisyonda önemli katkılar sağlaması temennisiyle İskenderun Teknik Üniversitesinin 1. Kuruluş yıl dönümünü kutlayarak “Yerel Kalkınma” konulu bir konferans verdi. İlgiyle takip edilen konuşmasında Vali Topaca, bir sunum eşliğinde yerel yönetimlerin tarihçesi, Türk kamu yönetim sistemi, ulusal kalkınmada yerel yönetimlerin rolü gibi konularda katılımcılarla tecrübelerini paylaştı.

Konuşmaların ardından Vali Topaca’ya Rektör Dereli tarafından günün anısına bir plaket takdim edildi ve protokol erkânıyla birlikte 1. Tekonversite Günleri sembolik açılış kurdelesi kesilerek teknik üniversitesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu teknolojik ürün ve prototipler ilgiyle izlendi. Sayın Topaca, parlaklığı ve rengi sayesinde muadillerinden ayrılan ve sadece İskenderun’da çıkarıldığı için İskenderun Siyahı olarak adlandırılan mermer ürünlerine ilgi gösterdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol