Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Taşlara can veriyorlar

Yayınlanma Tarihi : 25.05.2016 00:00 Bu haber 840 defa okundu

Defne Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı olarak çalışmalarına devam eden Taş ustası Elif Kocaoğlu ve ekibi bu alanda harikalar yaratıyorlar.

Paylaş Paylaş Paylaş
Taşlara can veriyorlar

Doğal taş ile Mozaik sanatının sevilmesi ve yaşatılması büyük bir çaba harcayan ve özveri ile çalışan usta öğretici Elif Kocaoğlu ve ekibi adeta taşlara can veriyorlar.

Elif Kocaoğlu taşların dünyası ile 10 yıl önce bir tesadüf eseri tanıştı… Doğal taş ile mozaik sanatıyla uğraşan bir yakınına yardım ederken taşların muhteşem dünyası ile tanışan Elif Kocaoğlu, bu merak ve ilgisini geliştirerek bugünlere geldi.

Amatör bir ruh ile taşların dünyasına giriş yapan ve 10 yıldır aralıksız olarak hem bu alanda kendini yetiştiren hem de muhteşem eserler ortaya koyan Elif Kocaoğlu, bu 10 yıllık süre içinde Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen çeşitli kursları da başarı ile tamamladı.

Son 1 yıldır Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı olarak usta öğretici ünvanı ile görev yapan Elif Kocaoğlu, doğal taş ile mozaik sanatında yeni öğrenciler ve ustalar yetiştiriyor. Defne Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı olarak usta öğretici ünvanıyla çalışmalarına devam eden Elif Kocaoğlu, şu an Armutlu Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hizmet binasında açılan kursta aralıksız olarak hizmet veriyor.

Şu an çalışmalarına mevcut 13 öğrencisi ile devam eden Defne Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Elif Kocaoğlu, öğrencileri ile adeta taşlara can vererek ve taşları konuşturarak, birbirinden güzel eserler ortaya koyuyorlar.

Büyük bir sabır isteyen doğal taş ile mozaik sanatı ile severek uğraşan taş ustaları, bir yandan kurs görerek sertifika almaya hak kazanıyorlar, diğer bir yandan da büyük bir azim ve sabır ile ürettikleri muhteşem eserlerini sergiliyorlar ve hatta satışa sunuyorlar.

Taş ustaları; hediyelik eşya, tablo, yer döşemesi, ayna, vazo, duvar süsleri, resim çerçeveler ve megnet çalışmaları yaparak hünerlerini ortaya koyuyorlar.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol