Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Samandağdan imza ve söyleşiye ev sahipliği

Yayınlanma Tarihi : 23.05.2016 00:00 Bu haber 712 defa okundu

Samandağ Belediyesi TYS’li yazarların imza ve söyleşi etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Samandağdan imza ve söyleşiye ev sahipliği

Antakyalı iki Yazar, Süha Kıyak ile Mehmet Atilay'ın (Türabi) söyleşisi, Samandağ Belediyesi'nin ev sahipliğinde Yeni Çarşı binasında bulunan çok amaçlı salonda gerçekleşti.

Etkinliğe Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, TYS Antakya Temsilcisi Mehmet Karasu ve vatandaşlar katıldı.

TYS Antakya Temsilcisi Mehmet Karasu ev sahipliğinden dolayı Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e teşekkür ederek 25.000 yıllık Antakya’nın bile böylesi bir kültür salonu olmadığını bu salonu ilçeye ve ilimize kazandırdığı için de ayrıca başkan Nehir’e teşekkür etmek istediğini ifade etti.

Yazar Süha Kıyak, Meryem Saidi' ye ait “Başakların Namazı” adlı kitabının Arapça' dan Türkçe'ye çevirisini tanıttı, Meryem Saidi 'den de kasideler  okudu.. Meryem Saidi'nin şiirlerinin hikâyeyi anırdığını, sürükleyici ve yaşamın her alanına hitap ettiğini söyleyen Süha Kıyak,  Yahudilerin Hz. İSA' ya şikayet edildiğinin anlatıldığı kitabının sunumu sonunda ise çevirisini yaptığı kitaptan kasideler okudu.

TYS üyesi Mehmet Atilay (Türabi) ise “Sessiz Yangın” adlı kitabının tanıtımını yaptı. TÜRABİ, araştırmacı, şair, yazar, tiyatro oyuncusu ve yönetmeni, eleştirmen ile halk ozanı ünvanlarıyla,  ilimiz kültür-sanat müzik dünyasında isminden söz ettiren biri olarak tanınıyor. Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonu'nda gerçekleşen tanıtımda, TYS Hatay Temsilcisi Mehmet Karasu da yazarları tanıttı.

Samandağ Yeni Çarşı İşhanı'ndaki salonda düzenlenen  etkinlikte TYS üyesi yazarlar  Mehmet Atilay (Turabi),Süha Kıyak, Cemile Cerep,GülnazKavvas,Sevim Habip, Bahri Loş   okudukları  şiirlerle,öykülerle,türkülerle katkı sundular.    

TYS Antakya Temsilcisi Mehmet Karasu, “Bizi davet eden ağırlayan Belediye Başkanımız sn. Mithat Nehir’e, Bizleri onurlandıran Sn. Hülya Nehir’e, Belediye Başkan Yardımcısı Sn.Mehmet Yıldız’a ve etkinliğimize katkı sunan tüm belediye yetkililerine TYS Antakya Temsilciliği adına teşekkür ediyorum” dedi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, “Bizim açımızdan çok renkli bir etkinlik oldu. Bu etkinlik sizleri tanımamıza vesile oldu. Yazıyla çiziyle bu kadar ilgili olmanız belki de bizlerin eksikliğimizle yüzleşmemize vesile oldu. İnsanlığın ne kadar yazıyla kitapla yakınlaşırsa güzelleşeceğini, hayata daha çok dokunacağını, belki bireysel, bencil duygulardan, daha çok arınacağımıza, birlikte daha çok bir şeyler yapacağımıza, hayatı değiştireceğimize inanan bir yerden bakıyorum kitaba, sanata sanatçıya. O yönüyle sizlerin emeğinize saygı duyuyorum. Bizler köprü görevi yapacağız. Sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Sizleri seviyoruz” dedi.

Etkinliğin sonunda yazarlar kitaplarını imzalayarak, okurlarıyla buluştular.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol