Hatay Mahalli Haber
MENÜ

PARASIZ EĞİTİME SAHİP ÇIKACAĞIZ

Yayınlanma Tarihi : 07.03.2016 00:00 Bu haber 885 defa okundu

Eğitim-İş Hatay Şube Yönetimi Kurulu adına Şube Başkanı H. Suat Sadış:

Paylaş Paylaş Paylaş
PARASIZ EĞİTİME SAHİP ÇIKACAĞIZ

PARASIZ EĞİTİME SAHİP ÇIKACAĞIZ

Eğitim-İş Hatay Şube Yönetimi Kurulu adına Şube Başkanı H. Suat Sadış, Eğitim-İş olarak, öğretim birliğin son vererek, Medrese-mektep ikilemini günümüze taşımak isteyen bu anlayışa karşı, Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetin kazanımlarına, ülke bütünlüğüne, laik, bilimsel, demokratik, eşitlikçi ve parasız eğitime sahip çıkmaya devam edeceklerini ve bu kararlılıktan asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Konuyla ilgili olarak köprübaşındaki eylemde basın açıklaması yapan Eğitim-İş Hatay Şube Yönetimi Kurulu adına Şube Başkanı Sadış, “Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyetin en önemli devrimlerinden biri olan 3 Mart 1924’te gerçekleştirilmiştir. Bu tarihte halifelik, şeriye ve evkaf vekaleti ile erkan-ı harbiye vekaleti kaldırılmış, Osmanlı hanedanı mensupları yurtdışına çıkartılmış ve tevhid-i tadrisat kanunu (öğretim birliği yasası) kabul edilmiştir. Söz konusu devrim yasaları ile Türkiye Cumhuriyetinin ulusal, laik ve bilimsel  temellere dayanan çağdaş bir devlet olarak yapılanması sağlanmıştır” dedi.

LAİK YAPI KORUNMALIDIR

“Laik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğü de demektir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli devrimlerinden birisi laiklik olduğuna dikkat çeken H. Suat Sadış açıklamasını şöyle sürdürdü:  ”Türkiye Cumhuriyetinin tüm kurumları ve kuralları, dine göre değil, laiklik ilkesine göre şekillenmiştir ve bu yapı korunmalıdır.

AKP iktidarının hedefi, öğrencileri cemaatlerin ve tarikatların kucağına iterek çağdaş, bilimsel, akılcı, laik, eğitim sistemini ortadan kaldırmaktadır. Anayasadan aralarında Tevhid-i Tedrisat Yasasının da bulunduğu “Devrim kanunları”nı kaldırmayı amaçlayan AKP, karma eğitime son verme amacını gerçekleştirmek için adım adım ilerlemektedir. Karma eğitime son verilmesi durumunda, Atatürk’ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından olan ve Milli Eğitimde birliği esas alan tevhid-i tedrisat ortan kaldıracak ve tekrar çok başlı eğitim sistemine dönülecektir.”

LAİKLİK İLKESİNİN KORUNMASI ÖNEMLİ

Eğitim İş Hatay Şube Başkanı  H. Suat Sadış, laikliğin korunmasına yönelik düşüncelerini ise şöyle aktardı:

“Eğitim-İş, tüzüğünden de belirtildiği üzere, Atatürk ilke ve Devrimleri ile Türkiye Cumhuriyetinin laiklik ilkesi üzerinde yükseldiğinin bilinciyle, laiklik ilkesinin korunmasına büyük önem verir. Kişilerin inanç ve vicdan özgürlüklerini savunurken, dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanmalarını ya da baskı altına alınmalarını da kabul edilemez olur. Bu nedenle de ülkede yaşayan herkesin çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, eşit, parasız ve nitelikli eğitim hakkı olduğunu savunur ve bu hakkın  geçirilmesi için mücadele eder.

Eğitim-İş olarak, öğretim birliğine son vererek, Medrese-mektep ikilemini günümüze taşımak isteyen bu anlayışa karşı, Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetimizin kazanımlarına, ülke bütünlüğüne, laik, bilimsel, demokratik, eşitlikçi ve parasız eğitime sahip çıkmaya devam edeceğiz; bu kararlılıktan asla vazgeçmeyeceğiz”.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol