Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Öğrencilere ödül yağdı

Yayınlanma Tarihi : 17.05.2016 00:00 Bu haber 801 defa okundu

Kültür Temel Lisesi’nin organize ettiği ‘Geleneksel 3. Türk Edebiyatı Bilgi Yarışması’ finali ve müzik, şiir dinletisi geniş bir katılımla harika bir şekilde gerçekleştirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Öğrencilere ödül yağdı

Antakya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe AKP İl Başkanı Ahmet Atıç, AKP ilçe Başkanı Emrullah Gülen, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mesut Çerko, Fahrettin Över, Salih Kaya’nın yanı sıra Kültür Temel Lisesi Kurucusu Ali Girişken, Kültür Temel Lisesi Yönetim Kurulu Üyeleri Sibel Güzelmansur ve Ramazan Geyik, Kültür Temel Liselerinde görev yapan Öğretmenler, Öğrenciler, Veliler ve çok sayıda davetli katıldı. Sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Kadir Soydan ve Gülsen Gülbin Alakay’ın yaptığı yarışmada Birinci aşamada ilk beşe giren yarışmacıların kıyasıya yarıştığı finalde izleyiciler keyifli anlar yaşadı.

Kültür Temel Lisesi Kurucusu Ali Girişken; “Öğrencilerimizi bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda hayata hazırlamak ve toplumsal değerlerimizi geleceğe taşıyan Kültür’lü bireyler yetiştirmektir. Nitelikli hizmet anlayışı, yaygın okul ağı, güçlü öğretmen kadrosu ve öğrenci merkezli eğitim anlayışı ile lider kurum olmaktır. Zamanı iyi kullanan diğerlerinden bir adım öne çıkıyor. Bundan dolayı kültür temel liselerimizde öğrencilere her şeyden önce zamanın önemini ve yönetimini öğretmek zorundayız. Unutulmamalıdır ki sınavı kazanma çabasından önce çocuklarımızı kazanma çabasında olmalıyız. Türkiye’deki binlerce lisenin aksine çok farklı eğitim modeli uyguluyoruz. Yaptığımız çalışmalarla eğitimi dört duvarın dışına çıkardık. Eğitim yaratıcı rahatsızlık oluşturma sürecidir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Evrim Coşkun Özkan yönetiminde gerçekleşen müzik şöleninde konukların kulaklarının pasları silindi.

Bilgi yarışması jüri üyeliğini MKÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Bölüm Başkanı Doç. Dr. Eyyüp Coşkun ve Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zafer Güler ve ile Edebiyat öğretmeni Kadir Yalçın’ın yaptığı yarışmanın dereceye giren öğrencilerin ödülleri ise şöyle;

Birinci olan Fatih Kurt; 1000 TL +ipad+ ygs-lys seti

İkinci olan Aslı Güven; 750 TL +ipad + ygs-lys seti

Üçüncü Olan Nesli Öztürk; 500 TL +uyku seti+ ygs-lys seti

Dördüncü Olan Bahar Taşan; 150 TL +eşofman  + ygs-lys seti

Beşinciye Ahmet Yakışıklı; 150 TL+ spor ayakkabısı + ygs-lys seti

Dereceye giren diğer 6.7.8.9. ve 10. ya da ygs-lys seti

Çoktan seçmeli sınavda ise en çok doğruyu yapan öğrencimiz Nesli Öztürk ise Truva life otelde ailesi ile birlikte bir haftalık tatil kazandı.

Geceye katkı sağlayan Gelişim Üniversitesine, Truva Life Otel’e, Defne Hastahanesine  Ankara Lükens Mobilyaya, Roma Kunduraya  ve  Özge Giyim’e ve öğrencileri bu yarışmaya hazırlayan öğretmenlere plaket verildi. Ayrıca Kültür Temel Lisesi Kurucusu Ali Girişken bilgi yarışmasının sunuculuğunu yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Kadir Soydan ve Gülsen Gülbin Alakay’a teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol