Hatay Mahalli Haber
MENÜ

MKÜNÜN SPOR TESİSLERİ YENİLENDİ

Yayınlanma Tarihi : 05.03.2016 00:00 Bu haber 872 defa okundu

MKÜNÜN SPOR TESİSLERİ YENİLENDİ

Paylaş Paylaş Paylaş
MKÜNÜN SPOR TESİSLERİ YENİLENDİ

Mustafa Kemal Üniversitesi bünyesindeki spor tesisleri FIFA standartlarına göre düzenlenerek personel ve öğrencilerimizin hizmetine yeniden sunuldu.

PERSONEL VE ÖĞRENCİLER SPOR YAPABİLECEK
Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya konu ile ilgili olarak; üniversitenin personel ve öğrencilerinin spor yapabilecekleri, bir araya gelip kaynaşabilecekleri, ekip çalışması ruhunu öğrenip geliştirebilecekleri sosyal tesisleri yeniden düzenleyerek hizmete sunduklarını, bu sayede açık ve kapalı spor tesislerinde çok farklı branşlarda spor yapma imkânı bulabileceklerini vurguladı.
Konu ile ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Kaya, “Türk milletinin asaletinde tetikleyici unsur vardır. İşte bu unsur Türk milletinin daima ruhen ve bedenen zinde olmasıdır. Zindelik Türk milletini ayakta tutan en önemli argümandır. Bu iki kavram asla birbirinden bağımsız değildir. Bu kavramlardan birinin eksik olduğu milletlerin ayakları asla yere sağlam basmaz. İşte bizler ruh ve bedendeki zindelikle ayakları yere sağlam basan bir millet olduk. Çünkü Türk milleti ruhen çadırda doğar, bedenen at üstünde büyür, ilmen ise çağı yakalamak ve ulusunu uygarlığın zirvesine taşımak için çabalar. İşte bu güzel hasletlerle donatılmış olan bu milletin gençleri bedenen zindeliğinin temeli olan spor tesislerini fazlasıyla hak etmektedir. Bu bilinçle modernize ettiğimiz tesisler geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ile gençlerimizin, tüm Hatay halkımızın hizmetine sunulmuştur” dedi.

Bu kapsamda çok amaçlı 2 adet kapalı spor salonu, 1 adet olimpik yüzme havuzu, 1 adet jimnastik salonu, 1 halı saha, 2 basketbol sahası, 3 tenis kortu, 1 adet plaj voleybol sahası yeniden düzenlenerek hizmete açıldı. Ayrıca kondisyon - güç geliştirme salonu, aerobik - step ve jimnastik fitness salonu ile sauna modernize edilerek hizmete sunulmuştur.
 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol