Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Liseli öğrencilerden MKÜ ye tanıtım gezisi

Yayınlanma Tarihi : 09.05.2016 00:00 Bu haber 844 defa okundu

Birimlerin ihtiyacı olan yeni binaların ve tesislerin yapımı ile birlikte özellikle yükseköğretime aday öğrencilerin ilgisini çekmeyi başaran Mustafa Kemal Üniversitesi’ne ortaokul ve liseden sıklıkla tanıtım amaçlı geziler düzenleniyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Liseli öğrencilerden MKÜ ye tanıtım gezisi

Bu kapsamda Antakya Mareşal Fevzi Çakmak İmam Hatip Lisesi öğrencileri rehber öğretmenleriyle birlikte Üniversitemize günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler birimi personellerinin refakati ve rehber öğretmenlerin eşliğinde MKÜ’yü tanımak isteyen 33 öğrenciye, ilgililer tarafından bilimsel ve kültürel amaçlı bilgiler aktarıldı.

MKÜ Rektörlük binası önünde toplu fotoğraf çekimiyle gezilerine start alan öğrenciler, gezi planlarına Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu jimnastik salonu ve çok amaçlı spor kompleksiyle devam ederek burada spor aletlerini inceleme fırsatı buldular. Boks salonunu da inceleyen öğrenciler, boks torbasıyla performans sergileyip ağırlık çalıştılar.

ÖĞRENCİLER ÇALIŞMALARI HAYRANLIKLA İNCELEDİ

Daha sonra Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerin uygulama derslerinde yaptıkları yağlı boya tablolarıyla birlikte heykel çalışmalarını büyük bir beğeniyle inceleyen öğrenciler, yapılan çalışmalar hakkında bilgi sahibi oldular. Öğrenciler çeşitli kültürel ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapan Atatürk Konferans Salonunda toplu fotoğraf çekiminin ardından Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu uygulama sınıfında fizyoterapist olmanın aşamaları ve inceliklerini öğrendiler.

Bilim öncüleri yolu üzerindeki bilime ve kültüre katkı sunan isimlerin büstlerini inceleyen öğrenciler, 35 bin kitap sayısıyla bölgenin en büyük bilgi hazinelerinden olan MKÜ kütüphanesine geçtiler. Burada inceleme yapan öğrencilerin son durağı Merkezi Araştırma Laboratuvarı oldu. Bölge çiftçiliğine çok büyük yarar sağlayan laboratuvar hakkında geniş bir şekilde bilgi sahibi olan öğrenciler, buraya özel bir zaman ayırdılar. Laboratuvar hakkında uzmanların en ince ayrıntısına kadar sunum yaptığı gezi ve inceleme programında Merkezi Araştırma Laboratuvarı, öğrenciler tarafından büyük beğeni gördü.

Bilimin inceliklerini yerinde gören öğrenciler gezi sonunda “Atatürk ve Cumhuriyet” temalı rölyef önünde fotoğraf çektirerek Mustafa Kemal Üniversitesi’ne yaptıkları ziyaretten mutlu bir şekilde ayrıldılar.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol