Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Laiklik kaldırılamaz

Yayınlanma Tarihi : 11.05.2016 00:00 Bu haber 861 defa okundu

Defne’de boykota giderek okul yönetiminin gizlice planladığı “Kutlu Doğum Haftası” etkinliğini engelleyen veliler, çocuklarını “fesatçı olursunuz, okuldaki her şeyi anlatmayın” diye susturmaya çalışan ve şiddet uygulayan öğretmenleri protesto etmek için okul önünde eylem gerçekleştirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Laiklik kaldırılamaz

Hatay’ın Defne İlçesi’nde Harbiye Şükrü Kanadlı İlköğretim Okulu yönetiminin çocuklara zorla ilahi ezberletip gizlice “Kutlu Doğum Haftası” etkinliği organize etme girişiminden son anda haberdar olup, bir günlük boykota giderek etkinliği iptal ettiren velilerin hak mücadelesi sürüyor.

Okul önünde bir araya gelen veliler, çocuklara dini dayatmada bulunan okul yönetimi ve öğretmenin, yaşananları velilerden gizli tutmak için çocukları korkuttuğunu, hatta sınıf öğretmeninin 9 yaşındaki çocuklara şiddet uyguladığını belirterek mevcut müdür ve müdür yardımcısı ile sınıf öğretmenini bu okulda artık istemediklerini açıkladı.

Hatay Eğitim Hakkı Meclisi çatısı altında bir araya gelen veli ve öğretmenler, çocukları dini baskı ile korkutan gerici zihniyetin nelere yol açtığının Ensar Vakfı’nda da tecrübe edildiğine dikkat çekerek, çocuklarını bu zihniyete de onun taşıyıcısı yönetici ve öğretmenlere de teslim etmeyeceklerini belirtti.

Yaşananların AKP iktidarının eğitim politikalarından ve Ankara’da yürütülen “laiklik” tartışmasından bağımsız olmadığını söyleyen veliler “Laiklik kaldırılamaz, din dersi kaldırılsın”, “Yobazlık kalkacak laiklik kazanacak” yazılı dövizler taşıdılar. Veliler ayrıca okul müdür, müdür yardımcısı ve sınıf öğretmenini okulda istemediklerini anlatan Türkçe ve Arapça dövizler de taşıdılar.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol