Hatay Mahalli Haber
MENÜ

KORODAN MUHTEŞEM KONSER

Yayınlanma Tarihi : 04.03.2016 00:00 Bu haber 987 defa okundu

KORODAN MUHTEŞEM KONSER

Paylaş Paylaş Paylaş
KORODAN MUHTEŞEM KONSER

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Müziği Korosu, Hatay Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konsere imza attı.

Sosyal ve kültürel etkinliklere verdiği önemle hemşehrileri tarafından takdir edilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, sanatseverlerle buluşturduğu kültürel ve sanatsal eşsiz organizasyonlarla kentin sosyal anlamda gelişimine büyük katkı sağlıyor.

Her meslek dalından insanı bünyesinde barındıran bir mozaiğe sahip; Şef ve Ney üstadı Osman Şükrü Bezirci yönetimindeki HBB Korosu’nun vatandaşlarla buluşturduğu resital öncesinde sunucu Adnan Kızıltepe, konseri 4. Cemre olarak adlandırdıklarını belirterek, “Hani düşer ya Cemre, hava, su ve toprağa hayat verir ısıtır her yeri. Tüm dünyamızın huzur ve güvene ihtiyaç duyduğu bu günlerde düşen 4. Cemre ile tüm yüreklere barış, huzur ve kardeşlik duyguları düşsün, yürekleri ısıtsın. Öncelikle sizlerle bir araya gelmemizi sağlayan daima sanatı ve sanatçıyı destekleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerimizi bir borç biliriz” ifadelerini kullandı.

KORO SANATSEVERLERİN RİCASINI KIRMADI

2 bölümden oluşan konserde Türk Müziği’nin güzide eserlerini başarı ile seslendiren Şef Bezirci yönetimindeki HBB Korosu dinleyicilerin adeta kulaklarının pasını sildi. Konsere yoğun ilgi gösteren ve şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden Hataylılar, kimi eserlerde hüzünlendi, kimi eserlerde de müziğin ritmine kapılarak parçalara eşlik etti.

Gecenin sonunda koro sanatçıları tarafından seslendirilen “Kim Arar” şarkısını çok beğenen dinleyiciler, şarkıların tekrar söylenmesi için koroya ricada bulundu. Sanatseverlerin bu ricasını kırmayan Şef Bezirci yönetimindeki koro, ‘Çapkınım Hovardayım ve Yar Yar aman’ gibi unutulmaz eserlerle geceye müthiş bir nokta koydu.

YILDIRIM: HATAYLILAR HERŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK

Konser bitiminde salonda bulunan sanatseverler, HBB Türk Müziği Korosu’nu ayakta alkışladı.

Konserin ardından konuşma yapan HBB Başkan Danışmanı Durmuş Yıldırım, sanatın ve sanatçıyı desteklemek yönünde Başkan Savaş’ın gösterdiği hassasiyetin takdire şayan olduğunu ifade etti. Yıldırım, “Bu güzel gecede de anlıyoruz ki Hatay güvenilir ve korkulacak bir yer değil. Biz bu güzel organizasyonların devamını istiyoruz. Bize bu güzel geceyi yaşatan sanatçılarımızın ellerine dillerine ve gönüllerine sağlık. Biz Hatay’ı seviyoruz ve hepiniz her şeyin en güzeline layıksınız” dedi.

Muhteşem konser resitalinin ardından Başkan Danışmanı Yıldırım, HBB Türk Müziği Koro Şefi Osman Şükrü Bezirci’ye çiçek takdim etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol