Hatay Mahalli Haber
MENÜ

KİTABIMDA KONUSU HATAY OLAN 200 KİTAPTAN BAHSETTİM

Yayınlanma Tarihi : 07.03.2016 00:00 Bu haber 901 defa okundu

Yeni kitabı Hatay Kitapları’nın tanıtım toplantısında konuşan Araştırmacı-Yazar M. Adil Çetin:

Paylaş Paylaş Paylaş
KİTABIMDA KONUSU HATAY OLAN 200 KİTAPTAN BAHSETTİM

KİTABIMDA KONUSU HATAY OLAN 200 KİTAPTAN BAHSETTİM

 

Araştırmacı-Yazar M. Adil Çetin, “Hatay Kitapları” adlı kitabının tanıtımını gerçekleştirdi.

 

Araştırmacı-Yazar M. Adil Çetin Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde yeni kitabı “Hatay Kitapları” nı tanıttı.

Tanıtıma MKÜ Veterinerlik Fakültesi’nden Prof. Dr. Fuat Odabaşıoğlu ve Emekli Müfettiş İsmet Bozoğlan da katıldı.

Çetin cemiyette yaptığı açıklamada, “Kültürümüzün ve değerlerimizin ana kaynakları kitaplardır. Geçmişimizi kitaplardan öğrendiğimiz gibi bugünümüzü de geleceğe kitaplarla bırakabileceğiz. Her kitap bir birikimin soncudur.

Bu kitap, Mart 2010’dan Mart 2015’e kadar tam beş yıl değişim dergi ve gazetelerde yazmış olduğum 200 adet Hatay’la ilgili yazılmış, konusu Hatay olan kitapların tanıtım yazılarından oluşturmaktadır.

Kitap, 485 sayfa olup, kuşe kâğıda baslıdır. Sert mukavva sıvamalı kitap, iplik dikişli ciltlidir. Hatay Büyükşehir Belediyesine yakışır tarzda prestij bir kitap olmuştur.

Kitap tanıtım yazılarının şahsen ben çok önemsiyorum. Zira okuyucu biraz olsun kitabı tanımak ister. Konusu nedir? Yazar kimdir? Ne zaman yayınlanmış? Hangi yayınevinden çıkmış? İçindekiler nelerdir? İşte bu sorulara cevap aramalıdır okuyucu.

Zaman zaman büyük kitapçılara uğrarım. Şuarada kitapları incelerim. Kitabın Önsöz’ünü, son sözünü, arka kapak yazısını, içindekiler bölümünü okurum. Muhtevası ile ilgili bilgiler edinirim. Eğer dikkatimi çekmiş ise kitabı alırım” dedi.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Geçmişi bugünümüze daha ziyade sözlü kültür olarak taşıyan bir toplumuz diyerek sözlerine devam eden Çetin ifadelerini şöyle sonlandırdı, “Dolayısıyla yaşadıklarımızı, tarihimizi, zorluklarımızı, kazanımlarımızı nasıl ve hangi bedeller karşısında elde ettiğimiz, bugünlere nasıl geldiğimizi çabuk unutuyoruz. Unutmamanın yolu, yazmaktan ve yayınlanmaktan geçiyor. Eğer günümüzü geleceğe yazılı metinler şeklinde bırakmak istiyorsak, yazmalıyız. Konuşan bir toplumdan, okuyan, onun da ötesi yazan bir topluma geçmeliyiz.

Özellikle yerel konularda kalem oynatanlara, yerel yöneticilerin ve kurumların destek çıkmaları çok önemlidir. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanı iken de vermekteydi. Şimdi de vermektedir. Valiliğimiz, ilçe belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız da zaman zaman destek çıkıyorlar. Buradan hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu desteklerinin artarak devam etmesini diliyorum.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol