Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kaza en büyük cezadır

Yayınlanma Tarihi : 06.05.2016 00:00 Bu haber 902 defa okundu

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, ‘Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rektör Kaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

Paylaş Paylaş Paylaş
Kaza en büyük cezadır

“Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan trafik kazaları konusunda halkımızı bilinçlendirmek, bu konudaki duyarlılığı arttırmak amacıyla tüm dünyada ve ülkemizde ‘Karayolu Trafik Haftası’ etkinlikleri düzenlenmektedir.

Can güvenliğimizi tehlikeye atması, birlik, beraberliğimizi ve aile bütünlüğümüzü tehdit etmesi, ülkemizin kalkınmasına ayrılacak milyarlarca lirayı da yok etmesi gibi nedenlerle trafik terörü maalesef hiç gündemimizden düşmüyor. Trafik kazaları, toplumun genelini ilgilendiren üzücü ve yıkıcı sonuçlarıyla, ülkemizin öncelikli sorunları arasında yer almaktadır.

Yapılan araştırmalar trafik sorunu ve trafik kazalarının %98 oranında insan ya da insan kaynaklı hata ve kusurlardan, ihmallerden kaynaklandığını göstermektedir. Temel faktör insan ve insan kaynaklı hatalar olduğunda bunun çözümü ancak insanın eğitimi ve bilinçlendirilmesi ile mümkündür. Fransız Düşünür Montesque, “Eğitimle olacak işleri kanunla yapmaya çalışmayınız” der. Çünkü kaza en büyük cezadır.

Unutmayalım ki, her bir insanımızın yaşamı, bir anlık dikkatsizlik ve kural tanımazlık sonucu yitirilemeyecek kadar değerlidir. Bu vesile ile trafiğin içinde yer alan herkesi bir kez daha dikkatli ve duyarlı olmaya, trafik kurallarına uymaya çağırıyor, herkese esenlikler, sağlıklı ve kazasız bir hayat diliyorum.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol