Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Genç zihinlerden TÜBİTAK bilim fuarı

Yayınlanma Tarihi : 26.05.2016 00:00 Bu haber 1491 defa okundu

Hatay’ın Defne İlçesi’nde eğitim faaliyetlerine devam eden Selim Tevfik Eskiocak Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK destekli bilim fuarı ve Resim Sergisi düzenlendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Genç zihinlerden TÜBİTAK bilim fuarı

Fuara Defne İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fuat Yarar, Okul Müdürü Tahsin Görür’ün yanı sıra çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

YARAR: BİLİMSEL DÜŞÜNCENİN GENÇLER ARASINDA YAYILMASI GEREKİR

Fuarın açılışında konuşma yapan Defne İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fuat Yarar, “70 projenin yer aldığı ve 150 öğrencinin emek verdiği bu bilim fuarı ve resim sergisine katılmaktan son derece mutluyum. Bilimsel düşünce gençler için son derece önemlidir. Bilimsel düşüncenin gençlere kazandırılması için de bu gibi fuarlar yapılmalıdır. Bu tür etkinliklere bizler de sonuna kadar destek veriyoruz. Fuarda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, öğrencileri çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.

Yarar’ın konuşmasının ardından kurdele kesimiyle fuar ziyaretçilere açıldı. Yarar ve ziyaretçiler Bilim fuarını ve resim sergisini gezip öğrencilerden bilgi aldılar. Serginin gezilmesinin ardından katılımcılara hazırlanan ikramlar sunuldu.

MERSİN: EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM

Burada gazetemize açıklamalarda bulunan Okul Aile Birliği Başkanı Mithat Mersin, “Hayırsever işadamı Hüseyin Akdoğan ve diğer hayırseverler Reşat Ceylan, Abdülkerim Ceylan, Oktay Küçükdüveyki’ye desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Herkese katılımlarından dolayı hoş geldiniz diyor fuarda emeği geçenleri de kutluyorum” dedi.

GÖRÜR: FUARA KATILAN HERKESE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM

Okul Müdürü Tahsin Görür ise gazetemize yaptığı açıklamada, “Bu fuar 26-27 Mayıs tarihlerinde okulumuzda düzenlenmektedir. Bu fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen başta proje sorumlusu öğretmenimiz Filiz Yeniocak olmak üzere tüm paydaşlara ve özellikle projeleri gerçekleştiren öğrencileri kutluyorum. Umarım bu fuar neticesinde gençlerimiz arasında önemli projeler ilerleyen zamanlarda daha da gelişerek devam eder. Fuara katılan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Açıklamaların ardından davetliler bahçede kurulan stantta ikram edilen yemekleri yediler ve halk oyunları ekibi gösterisini sundu.

Daha sonra çekilen hatıra fotoğrafıyla fuarın açılış programı sona erdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol