Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Geleceğin bilim adamları projelerini tanıttı

Yayınlanma Tarihi : 14.05.2016 00:00 Bu haber 1502 defa okundu

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın Desteklediği  ‘’Küçük Mucitlerin, Büyük Buluşları’’ Sloganı ile düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Tanışma Ortaokulu’nda gerçekleşti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Geleceğin bilim adamları projelerini tanıttı

11-12 Mayıs tarihlerinde Tanışma Ortaokulu’nda gerçekleşen Bilim Fuarı görülmeye değer biz izlenim bıraktı.

Öğretmen, öğrenci işbirliği içinde hazırlanan birçok proje görücüye çıktı.

Tanışma Ortaokulu Müdürü Umut Aldemir gazetemize yaptığı açıklamada, Türkiye ve Dünyada bilimin önemine dikkat çekti.

ALDEMİR: ÖĞRENCİLERİMİZ GURUR KAYNAĞI OLDU

Aldemir; Okulumuzda yapılan bu etkinlik, okulumuzun bilime ne kadar önem verdiğinin kanıtıdır, öncelikle öğrencilerimizin bilim yolunda attıkları ilk adım olması bizim için hem sevindiricidir.

Hem de gurur kaynağı olmuştur, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ile planlı ve programlı bir şekilde aylardır çalıştıkları projeleri bugün sizlere sergileme fırsatı buldular. Bu hem onlar için hem de bizim için heyecan verici bir durum, özellikle Tanışma Ortaokulu her ne kadar merkezden uzak bir köy okulu olarak görülsede, bu gibi çalışmalarla hem öğrencilerimiz, hem de öğretmenlerimiz kendilerini kanıtlamışlardır. Bu çalışmaların ortaya çıkmasına vesile olan başta TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür ediyorum, ayrıca projelerin başından sonuna kadarki çalışmalarında emeği geçen Fatih Ertunç ve tüm öğretmenlerimizi tebrik ederim” dedi.

FUARA PEK ÇOK PROJEYLE KATILIM SAĞLANDI

Fuarda öğrencilerin hazırladığı, Çarpım tablosu oyunu, Köy kası, Hikâye kutusu gibi projelerin yanı sıra görme engelliler için özel hazırlanan periyodik cetvel, yaşlı bastonuna gece feneri, Organik toprak gübresi ve Matematik formülü fuarın en dikkat çekici projeleri arasında yer aldılar.

Tanışma Ortaokulu bilim fuarına, Akcurun Ortaokulu müdürü Mustafa Ersan Taşçıoğlu, Bitiren Ortaokulu müdürü Mustafa Doğru, Hatay il Milli Eğitim Müdürlüğü TÜBİTAK Gözlemcisi Cihangir Girişken ve çok sayıda davetli katıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol