Hatay Mahalli Haber
MENÜ

EĞİTİME HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ

Yayınlanma Tarihi : 17.03.2016 00:00 Bu haber 998 defa okundu

Mehmet Selim Kara Meslek Yüksek Okulu'nun protokolü Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve hayırsever işadamı merhum Mehmet Selim Kara’nın oğlu Ayhan Kara tarafından imzalandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
EĞİTİME HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ

Samandağ Kültür Merkezinde düzenlenen törene ayrıca, Hatay Valisi Ercan Topaca’nın eşi, hayırsever işadamı merhum Mehmet Selim Kara’nın eşi, kızları ve oğulları, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, kurum müdürleri, STK Başkan ve Temsilcileri ile Kanaat Önderleri katıldılar.

Protokol töreni öncesinde hayırsever işadamı merhum Mehmet Selim Kara’nın (Koreli Mehmet Selim) hayat hikâyesinin anlatıldığı film gösterimi yapıldı, bu sırada Merhum Kara’nın eşi Bedia Kara ve çocukları ile törene katılanlar duygu dolu anlar yaşadı. Ardından protokolü imzalanan Mehmet Selim Kara Meslek Yüksek Okulu'nun proje tanıtımı yapıldı ve konuşmalara geçildi.

Törende konuşan ve babasının kendilerine eğitime her zaman destek olmaları yönünde vasiyet ettiğini belirten Ayhan Kara “aile olarak söz veriyoruz, gençlerin eğitimine her zaman destek olacağız. Babamızın bize bıraktığı emaneti daha da yükseklere çıkaracağız. Eğitime her daim destek olarak ilimizin ve ülkemizin eğitimde de kalkınmasına katkıda bulunacağız. İsmail Kara Spor Kompleksi projemiz var, onu da ailece yaptırmayı düşünüyoruz. Daha sonra Botanik merkezi, Butik Arkeoloji Müzesi ve Sanat Galerisi projelerimiz var. Tüm bunları yaptırarak memleketimize kazandırmak için adımlar atıyoruz” dedi.

Kara ailesine eğitime ve Hatay’ın kalkınmasına yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür eden Hatay Valisi Ercan Topaca ise, konuşmasına merhum Mehmet Selim Kara’yı anarak ve Terör saldırılarını lanetleyerek başladı. Topaca “en büyük zenginlik; yetişmiş insan ve girişimci insanların çokluğudur. Ne kadar yetişmiş, eğitimli ve girişimci insanımız varsa, o kadar zenginiz. Hatay’da hayırsever yatırımı oldukça iyi durumda, hayırseverlerimiz okullar ve eğitim alanlarına her türlü yardımı ve desteği yapıyorlar. Kara ailesinin de birçok eğitim kurumunu ilimize ülkemize kazandırdığını görüyoruz ve bundan son derece memnunuz. Samandağ ilçemiz ve Hatay için her alanda kalkınma adına atılacak her türlü adımı teşvik ediyor ve destekliyoruz. Samandağ için Fen Lisesi kazandırmayı da planlıyoruz. Diğer hayırseverlerimizi ve işadamlarımızı da eğitime yatırım yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Toplantıda söz alan Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik ile Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Kara ailesinin yaptığı yatırımlar dolayısıyla mutluluklarını ifade ederek, ilçe için eksiklerin giderilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü belirttiler ve Hatay Valisinden bu konularda destek istediler.

Konuşmaların ardından Mehmet Selim Kara Meslek Yüksek Okulu'nun protokolü Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya ve Ayhan Kara tarafından imzalandı. Törenin ardından Samandağ Kültür Merkezinde kokteyl verildi.

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol