Hatay Mahalli Haber
MENÜ

BAŞBAKANLIK GENELGESİ GERİ ÇEKİLSİN!

Yayınlanma Tarihi : 03.03.2016 00:00 Bu haber 903 defa okundu

Eğitim-Sen Hatay Şube Yürütme Kurulu Şube Sekreteri Ayhan Erkal:

Paylaş Paylaş Paylaş
BAŞBAKANLIK GENELGESİ GERİ ÇEKİLSİN!

BAŞBAKANLIK GENELGESİ GERİ ÇEKİLSİN!

Eğitim-Sen Hatay Şube Yürütme Kurulu Şube Sekreteri Ayhan Erkal bir basın açıklaması yaptı.

Erkal açıklamasında, “AKP iktidarının temel hak ve özgürlükler gibi sendikal hak ve özgürlükleri askıya aldığı, yok saydığı bir dönemden geçiyoruz” dedi.

Erkal açıklamasında şu ifadelere değindi, “Topluma kabul ettirmek, meşruiyet sağlamak ve tepkileri minimum düzeye çekmek için “kamu güvenliğini sağlama” kılıfı ile örtülmek istenen bu ara rejim dönemi Cumhuriyet tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olarak şimdiden kayıtlara geçmiştir.

Ülkemizde olduğu gibi ilimiz Hatay’da rekor diyebileceğimiz ihlaller ve hukuksuzluklar tablosuyla karşı karşıyayız.   Bu tür zamanlarda birlikte olmak, örgütlü gücümüzü göstermek, dosta güven vermek açısından çok önemlidir. Tüm üyelerimize basın açıklamamıza geldikleri için teşekkür ederiz.”

KARAÇAY VE ÖĞRENCİLER YALNIZ DEĞİLDİR!

Erkal mesajının devamında şunları aktardı, “Kırıkhan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 9 Aralık 2015 tarihinde bahçe de bir kız arkadaşıyla yan yana oturan H. İ. adlı öğrenci, öpüştükleri iddiasıyla güya okulun imajını kurtarma(!)  amacıyla idareye çağrılıyor. H. İ. Adlı öğrenciyi okuldan attırmak için fırsat olarak değerlendiren okul müdürü ve disiplin kurulu başkanı, o yaştaki kız öğrencimize, “beni zorla öptü diyeceksin” şeklinde kara planlarını kurguluyorlar. H. İ. Adlı öğrenciye “Seni okuldan atacağız” diyorlar. Kız arkadaşının ağladığını gören onu bir şeye zorladıklarını ve sıkıştırdıklarını anlayan H. İ,” ben bir şey yapmadım bana inanmanız için illa kendimi öldürmem mi gerekiyor” diyerek, müdür odasından hızla çıkıp karşı balkondan kendini atmıştı. Olaydan sağ kurtulan ama omuru kırılan ve omuriliği çizilen öğrenciz şu ana kadar aradan 3 ay geçmesine rağmen, henüz ayakları üzerine kalkmış değildir. Büyük ihtimalle de belden aşağı felçli kalabilir.

    Bu olaylar olurken intihar vakasını araştırmak için alelacele İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişler, olayı tarafsız ve bütün boyutlarıyla araştırmak yerine, okulda sadece olayın kahramanı olan Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü, Disiplin Kurulu Başkanı, Müdür yardımcısı M. A. ve bir öğretmenle daha konuşmuş ve ifadelerini almış. Ayrıca tarafsız olduklarını göstermek amacıyla olsa gerek, olay anıyla ilgili hiçbir bilgiye sahip olmayan öğrencimiz H. İ.’nin babası ve dayısı ile görüşmüşler. Sonunda tahmin edeceğiniz gibi soruşturmaya gerek yoktur deyip olayın idari boyutu kapatılmak istenmiştir. Ancak sendikamızın girişimiyle tekrar il milli eğitim müdürü talimat vererek ikinci defa inceleme-soruşturma başlatmışlardır. Soruşturma devam etmektedir.”

HUKUKSAL MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

 Okul yöneticilerinin sınavla ve liyakate göre belirlenmesini istiyoruz diyen Erkal açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı, “İfade özgürlüğünü kısıtlayan kararname, yönerge veya yönetmeliklerin geri çekilmesini ve anayasal haklarımızın gasp edilmesinden vazgeçilmesini istiyoruz.

İlimiz Hatay’da da, 29 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirdiğimiz greve katılan binlerce kamu emekçisi hakkında soruşturma açılmış ve okula giden müfettişler bir günde yüzlerce üyemizin ifadesini almaktadırlar.

Sadece son 6 ayda ülke genelinde 284 KESK’li sürgün edilmiştir.

“Başbakan’a ve Cumhurbaşkanı’na hakaret” adı altında çığ gibi büyüyen soruşturma ve davalar, üyelerimize sosyal paylaşım üzerinden açılan dava ve soruşturmalar, tutuklamalar da ardı arkası kesilmemektedir.  .

KESK, bağlı sendikaları, Eğitim, ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) olarak yüz binlerce üyesi ne geçmişte ne de bugün kapıkulu olmadı, olmayacak. Fiili, meşru, birlikte ve ortak mücadele anlayışımız doğrultusunda, büyük bir dayanışma ağını kurarak baskıları göğüsleyecek ve püskürteceğiz.

Yetkililer ve sorumlular hakkında sendikal ve hukuksal mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol