Hatay Mahalli Haber
MENÜ

ANTAKYA’DAN ESİNTİLER SERGİSİ AÇILDI

Yayınlanma Tarihi : 21.03.2016 00:00 Bu haber 969 defa okundu

10. Çukurova Sanat Günleri çerçevesinde Antakya’dan esintiler resim sergisi Kemalpaşa Caddesi Uzunçarşı girişi eski sabunhane binasında açıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
ANTAKYA’DAN ESİNTİLER SERGİSİ AÇILDI

Hatay’ın tanınmış ressamlarından Yusuf Altunay ve öğrencileri Selva Güven, Suat Kanatlı, Atıf Soğuksu’nun resimlerinden oluşan serginin açılışını CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, Serkan Topal ve Türkiye Yazarlar Sendikası Hatay Şube Başkanı Mehmet Karasu, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber yaptı.

MEHMET KARASU: EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM

Açılışta konuşan Türkiye Yazarlar Sendikası Hatay Şube Başkanı Mehmet Karasu, “10. Çukurova Sanat Günleri çerçevesinde Antakya’dan Esintiler resim sergisi açılışına hoş geldiniz. Sanat insanın içindeki becerisidir, fedakârlıktır. Sergiyi bizlere sunan Yusuf Altunay ve öğrencilerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

YUSUF ALTUNAY: TÜM SANATSEVERLERİ SERGİYE BEKLİYORUM

Ressam Yusuf Altunay da yaptığı kısa konuşmada şu görüşlere yer verdi, “Bu güzel açılışımızda aramızda olduğunuz için herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Sanat elle beceridir. Sanat görülmeyenleri resimlemektir. Siz sanatsever dostlarımıza en iyi şekilde sergilemektir. Dolayısıyla resimlerimizi görmeye sergimizi görmeye herkesi davet ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz.”

SERKAN TOPAL: BİZLER SANATA DEĞER VERİRİZ

Açılışta söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, “Sanat kalemdir. Alırsın kalemi çizersin. Sanat şiir yazmaktır, yazılanları da okumaktır. Bizler resme sanatçıya değer verenlerdeniz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk te sanata çok önem verirdi. Sizlerin de sanata ne kadar çok değer verdiğini görmekteyim. Serginin açılmasına vesile olan Mehmet Karasu’yu da kutluyorum” dedi.

BİROL ERTEM: BİRBİRİNDEN GÜZEL RESİMLER BULUNUYOR

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem ise konuşmasında şu ifadelere değindi, “Resim önemli bir sanattır. Bizler Türk toplumu olarak resime ve sanata önem vermiş bir milletiz. Sanatçı insanların ruhunu tualine yansıtır. Sanatçı gördüğü güzelliği sanatına yansıtır. Ressamlarımız bu sergide harika eserler meydana getirmişler. Kendilerini kutluyorum. Yusuf Altunay’ın öğrencilerinin çizdiği resimler de görülmeye değer resimlerdir. Hepsini huzurlarınızda kutluyorum.”

MURAT BERBER: ALTUNAY VE ÖĞRENCİLERİNİ KUTLUYORUM

Antaky Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber de konuşmasında, “Sanat ve sanatçı birbirine bağlı kavramlardır. Bizler Hatay halkı olarak resim sanatına ve sanatçıya önem veririz. Burada da birbirinden güzel portreler var. Burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hepsini kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından açılış töreni yapıldı. Altunay ve öğrencileri katılımcılara sergiyi gezdirdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol