Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Antakya kendine özgü kültürle yoğrulmuş

Yayınlanma Tarihi : 15.03.2016 00:00 Bu haber 924 defa okundu

Aalen Antakya Kültür Derneği Başkanı Mehmet Karasu, 10. Uluslararası Çukurova Sanat günlerinin yoğun hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Antakya kendine özgü kültürle yoğrulmuş

Dün Antakya Saklıevde kahvaltılı toplantı düzenleyen Başkan Mehmet Karasu, “Ankara’da teröristlerce gerçekleştirilen haince saldırıyı nefretle kınıyor, saldırıda canlarını yitiren canlarımıza rahmet diliyor, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tanrıdan dileğim ulusumuz bir daha acıları yaşatmasın” dedi.

10 uluslararası Antakya günlerinin yoğun hazırlığı içinde olduklarını belirten Başkan Mehmet Karasu, “Bu yılda 17-22 Mart tarihinde yerelden ulusala onlara edebiyatçımız etkinliklerimizden yer alacak. 17 Mart 2016 Perşembe günü Mersinde yapılacak olan ödül töreninde Antakya Defne Barış ve dostluk korusu “Barışa Ezgiler” adlı bir konserle yer alacak” ifadesinde bulundu.

HATAY BİRÇOK KÜLTÜRÜ İÇİNDE BARINDIRIYOR

Anadolu’nun en güney noktasında, Antakya kentinin, halkının, yazarının, edebiyatın derin sesini insanlara duyurmak gerektiğine vurgu yapan Mehmet Karasu, “Bundan 2300 yıl önce bugünkü adını alan Antakya, Dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden birisidir. Antakya, dillerin ve dinlerin kaynaştığı, çeşitli uygarlıklara tanıklık etmiş kadim bir kent. Antakya, barış içinde bir arada yaşamak adına, kendine özgü bir kültür oluşturmuş durumda. Çok dilli, çok dinli bir kültür mozaiğini içinde barındırıyor. Ve edebiyat en çok böylesi hoşgörü ve barış zeminlerinde ortaya çıkar.

Antakya, ulusal ve evrensel alanda sanatçı, edebiyatçı yetiştiren bereketli bir topraktır. Mehmet Aksoylar, Ayla Kutlular, Ali Yüceller, Burhan Güneller, Tülay Ferahlar, Sabahattin Yalkınlar, Süleyman Okaylar, Faris Kuseyriler ve daha çok edebiyatçımız, burada doğmuş burada yetişmiş büyük değerlerimizdir” açıklamasında bulundu. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol