Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Akademi Hastanesinde Kompozisyon yarışması sonuçlandı

Yayınlanma Tarihi : 31.05.2016 00:00 Bu haber 1521 defa okundu

Özel Antakya Akademi Hastanesi’nin 5. 6. 7. ve 8. Sınıflara yönelik düzenlediği ‘Gerçek Hayat ve Teknoloji’ konulu ödüllü kompozisyon yarışması, düzenlenen ödül töreni ile sonuçlandı. Defne Belediye Başkanı Op. Dr. İbrahim Yaman, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, Akademi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Akademi Hastanesi İdarecilerin hazır bulunduğu ödül töreni öğrencilerin büyük ilgisi ile karşılandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Akademi Hastanesinde Kompozisyon yarışması sonuçlandı

Ödül töreninde Akademi Hastanesi Yönetimi adına konuşma yapan Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Mehmet Altınöz tarafından şu açıklamaya yer verildi:

“Akademi Ailesi olarak böyle bir sosyal projeye daha ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu yılki kompozisyon yarışmasına rekor düzeyde katılım oldu. Sevgili öğrencilerimizin kompozisyonları birbirinden güzel ve okunmaya değerdi. Eminim jüri üyeleri dereceye giren öğrencileri seçerken bir hayli zorlandı. Jüri üyelerine ayrıca bu konudaki emeklerinden dolayı tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Son 10 yıl içinde sağlıkta, ulaşımda, iletişimde, bilimin her alanında muazzam gelişmeler oldu. Bunun sonucu olarak yaşam şeklimiz, alışkanlıklarımız ve beklentilerimizde değişti. Bu gelişmeler kimi zaman olumlu, kimi zamanda olumsuz olarak yansıdı hayatımıza.. Özellikle iletişim alanında dev gelişmeler yaşandı. Akıllı telefon, Ipad, bilgisayarlar neredeyse hepimizi esir aldı, bizleri bağımlı hale getirdi, yalnızlaştırdı. Çoğumuzun gerçek hayatı yanında duygulardan yoksun, paralel bir sanal hayatı da oldu.

Sevgili gençler; sanal hayattan sıyrılıp sizleri siz yapan insani değerlere sahip çıkmanızı tavsiye ediyorum. Sevgi, saygı, hoşgörü, mutluluk, hakkaniyet, adalet, yardımseverlik, merhamet, paylaşım, fazilet, onur, vicdan, inanç, güzel ahlak gibi değerler hiçbir teknolojik alette olmayan insana özgü en temel insani duygulardır.

İnsanlığımızı esaret altına alan, insani değer ve duygularımızı körelten, yalnızlaştıran ve sömüren teknolojik gelişmelere hayır, insanlığın hizmetinde olan, insani yönümüzü ön plana çıkaran ve geliştiren teknolojik gelişmelere evet diyorum. Hepimize Barış ve Sevgi dolu kardeşçe yaşayabileceğimiz bir dünya temenni ediyorum” dedi.

Türkiye Yazarlar Sendikası Hatay Şube Başkanı Yazar Mehmet Karasu, Antakya Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nidal Özdemir, Edebiyat Öğretmeni Hüseyin Nizamoğlu, Edebiyat Öğretmeni Selamet Bağcı’dan oluşan jüri heyeti 220’ye yakın kompozisyonu büyük bir titizlikle inceleyip,  ödüle hak kazanan öğrencileri belirledi.

Yapılan açıklamada, “Bu yarışmada bizlere gerekli izinleri verip, duyurumuzu yapan ve yarışmamızı düzenlememize destek olan Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’a, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç’a, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan’a, bunca işleri arasında bizlere zaman ayıran Jüri Üyelerimize, özellikle yarışmalarımıza duyarlılık gösteren, katılımları sağlayan Okul İdareci ve Öğretmenlerine ve yüreklerindeki o güzel duyguları kağıda dökerek yazdıkları kompozisyonlarla bizlere, ‘Gerçek Hayat ve Teknoloji’ dersi veren Sevgili Öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyoruz” denildi.

Gerçek Hayat ve Teknoloji Konulu Kompozisyon yarışmamızda dereceye giren öğrenciler;

Bedia Avcı (Esenbulak Ortaokulu)

Mert Güzeloğlu (Sümerler Ortaokulu)

Bekir Yanık (Özbuğday Ortaokulu)

Mansiyon Ödüllerin sahipleri; Hande Özdemir, Defne Dönger, Mercan Çiçek, Melisa Dilek Rüzgar, Çağla Hizmetçi, Fatma Kılınç, Arzu Atay, Dilek Akoğlu, Halil İbrahim Sekar, Açelya Kültekin.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol