Hatay Mahalli Haber
MENÜ

25 bayana bakır işlemeciliği eğitimi

Yayınlanma Tarihi : 18.05.2016 00:00 Bu haber 705 defa okundu

Sosyal Destek Programı SODES ve İŞKUR tarafından finanse edilen Eller İşliyor Bakır Büyülüyor projesi dün Antakya Anemon Otel’de düzenlenen kapanış töreni ile sona erdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
25 bayana bakır işlemeciliği eğitimi

Kapanış törenine Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, İŞKUR İl Müdürü Ziya Yüksel, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala ile çok sayıda kursiyer ile davetliler katıldı.

YÜKSEL: KADINLARIMIZIN EKONOMYE KATILIMLARINI AMAÇLADIK

Törende konuşan İŞKUR İl Müdürü Ziya Yüksel, “Dezavantajlı bölgelere destek olmak amacıyla bir proje hazırlandı. Bu proje kapsamında Hassa’lı 25 bayanımız bakır işlemeciliği eğitimi aldı. Kadınlarımızın ekonomik hayata katılımları için düzenlenen projede yer alan ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

PALA: KADINLARIMIZ İÇİN SERGİ VE SATIŞ YERİ AÇACAĞIZ

İl Müdürü Yüksel’in ardından konuşan Hassa Kaymakamı Mustafa Pala ise şunları ifade etti, “İŞKUR ile birlikte 150’ye yakın bayanımız bakır işlemeyi öğrendi. Ancak asıl başarı kursu tamamlamak değil, daha sonrasında kursta öğrendiği işi sürdürebilmektir. Bizler de bayanlarımıza katkı sağlamak amacıyla sergi ve satış yeri açıyoruz. Umuyorum bu proje kadınlarımıza hayırlı olur. Emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum.”

BOZDEMİR: KURSTAN MEZUN OLAN TÜM BAYANLARI KUTLUYORUM

Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir ise yaptığı konuşmada, “Geçen yıl SODES kapsamında 19 projeye destek verebildik. Bugünkü sergimiz için bayanlar 8 aylık bir eğitimden geçtiler. Bayanlar el emeklerini sergileyip satma imkânına da kavuşacaklar. Emeği geçenleri kutluyor, tüm kadınlara başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerine ve kurstan mezun olan kursiyerlere hediyeleri takdim edildi. Hediye takdim töreninin ardından katılımcılar tören kapsamında hazırlanan stantta kursiyerlerin ürettiği bakır işlemeleri gezdiler. Organizasyon günün anısına verilen öğle yemeği ile sona erdi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol