Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kerimoğlu MP Samsun hastanesinde

Yayınlanma Tarihi : 14.05.2016 00:00 Bu haber 773 defa okundu

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Türkiye Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu ve Hatoder Yönetim Kurulu Sekreteri Esen Vural ile birlikte geçtiğimiz günlerde Medical Park Samsun Hastanesi’ni ziyaret etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kerimoğlu MP Samsun hastanesinde

Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Kerimoğlu’nu hastane ziyareti sırasında Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Dr. Hakan Özcan, Başhekim Dr. Mustafa Şen, Çocuk Hematoloji ve Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Davut Albayrak ve hastane yöneticileri eşlik ettiler.

Hastane Genel Müdürü Dr. Hakan Özcan tarafından verilen brifing de özellikle Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesinin Hepa filtreli steril özellikli servis özellikleri, yüksek teknolojiye dayalı kök hücre dondurma ve toplama ünitesi, terapötik aferez ünitesinin yer aldığını ve bu birimlerde ki personellerin konusunda uzman kişilerden olduğuna da ayrıca değinerek, özellikli olan merkezlerini Türkiye’nin hizmetine sunmaktan ve uluslararası akredite bir merkez olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

ŞEN: SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

Hastane Başhekimi Dr. Mustafa Şen’de sorumluluklarının bilincinde olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ve hasta çocukların sağlıkları için yatırımları da ihmal etmeyerek NADEP (Nakil Aileleri Destek Projesi)  hakkında bilgiler aktardı. Uzaklardan gelerek Samsun’da kemik iliği nakli uygulanan çocuk ve ailelerine hastane ortamından ayrıldıkları süreçten sonra ki günlük kontrollerine daha zahmetsiz gidip gelmeleri için 1 oda 1 salon şeklinde 55metrekarelik eşyalı hijyenik daireleri onlara tahsis ederek destek olduklarını ifade etti.

KERİMOĞLU: ÇOK ÖZELLİKLİ ÜNİTELERİN OLMASI MUTLULUK VERİCİDİR

Kerimoğlu aldığı brifing sonrasında; Hatay ilinde talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları konusunda mevcut hastaların maddi ve manevi alanda çekmiş oldukları sıkıntıların önlenmesi gerekse hasta bebek doğumlarının önlenmesine yönelik kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte 2010 yılından bu yana yapılan çalışmalardan bahsetti.

Kerimoğlu her insanın yaşamını sağlıklı dolu günlerle geçirebilmesi için özel sektör kuruluşlarının ülke genelinde her hastalık alanında olduğu gibi talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları alanında da çok özellikli üniteler oluşturmalarının memnuniyet verici olduğuna değinerek bunlardan özellikle kemik iliği nakli konusunda Samsun Medicalpark Hastanesinin nakil hastaları adına çok önemli yatırımların yapıldığını gördüm, yapılan merkezin sadece Samsun ve bölgesine değil tüm ülkeye hitap edecek büyüklükte olduğunu görmek cami olarak       bizleri rahatlatmıştır. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da birçok talasemi hastalarının fazla   zahmet çekmelerine yerine Medical Park Samsun Hastanesi bünyesinde de kemik iliği  nakillerini olmuş olarak sağlıklarına kavuşmaları bizler için mutluluk vericidir, dedi.

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol