Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay’da Diyaliz Hastaları Sıkıntılı!

Yayınlanma Tarihi : 14.09.2024 12:12 Bu haber 25 defa okundu

Hatay’da Kalp-Damar Cerrahı ve Radyoloji Girişimsel Uzmanı Doktor olmaması nedeniyle diyaliz hastaları büyük sorun yaşıyor ve yetkililerden yardım bekliyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay’da Diyaliz Hastaları Sıkıntılı!

Annesi diyaliz hastası bir vatandaş, Gazetemiz Haber Merkezini arayarak, diyaliz hastalarının yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi.

Sağlık İl Müdürlüğü ve Hastane Hekimlerine defalarca iletmelerine rağmen sorunlarının çözülmediğini ileri süren vatandaş şöyle konuştu:

“Annemin göğsündeki damarlar tıkalı kateter yeri açmamız gerekiyor. Şu anda kasıktan açıldı, kalıcı kateter takıldı. Fakat enfeksiyon olma ihtimali yüksek olduğu için kateteri göğüse takmamız gerekiyor.

Hatay'da Kalp-Damar Cerrahı ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı yok, bu sebepten dolayı ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Sadece biz değil diğer diyaliz hastalar da sıkıntı yaşıyor.

Anjiyo olması için ya Adana Başkent Hastanesi'ne yönlendiriyorlar ya da Ankara'ya yönlendiriyorlar. Başkent hastanesi 30 bin lira civarında bir fiyat veriyor. Ankara'da ise yaklaşık 10 bin lira masraf artı tedavi ücreti istiyor. Hatay için yapılacak hiçbir şey yok mu acaba? Hatay'da resmen doktor yok!

Buradaki kalp damar cerrahları sadece basit işler yapıyorlar, geçici kateter takıyorlar. Mesela anneme iki tane geçici kateter takıldı bir hafta içinde ikisi de kırıldı ve enfeksiyon kaptı. Mecburen Adana'ya ambulansla girişimsel radyolojiye gittik orada kasıktan kalıcı kateter takıldı.

Uzun bir tedavi gerekiyormuş göğüsten takılabilmesi için uzman doktor da yok. Ya da doktor var fakat talep karşılayacak durumda değiller doktor varsa cihaz yok, cihaz varsa doktor yok. Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde cihaz var ama doktor yok ve her hafta yeri değişiyormuş doktorların. Derdimizi kime anlatacağız bilmiyoruz.”

SAĞLIK BAKANLIĞINA GİDECEKLER

Bu arada diyaliz hastaları sorunlarına çare bulunmaması halinde Sağlık Bakanlığına gitmeyi düşündüklerini söylediler.

Hatay’da Kalp-Damar Cerrahı ve Radyoloji Uzmanı olmaması nedeniyle diyaliz hastalarının büyük sorun yaşadığını anlatan hasta yakınları, “Son çaremiz Sağlık Bakanlığına gitmek ve randevu talep etmek. Çünkü Hatay’da derdimizi anlatacak yetkili bulamadık” dediler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol