Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Sokak Köpeklerini Bırakanları Arıyorlar!

Yayınlanma Tarihi : 18.09.2024 05:22 Bu haber 24 defa okundu

Hatay’ın İskenderun ilçesinin en geniş ve nüfusu yüksek mahallelerinden biri olan İsmet İnönü’de başka ilçe veya mahallelerden bırakıldığı düşünülen sokak köpeklerinden yana mahalleli dertli.

Paylaş Paylaş Paylaş
Sokak Köpeklerini Bırakanları Arıyorlar!

6 Şubat depreminde en fazla yıkımın yaşandığı, dağlık alanda kurulu İsmet İnönü Mahallesinde vatandaş son günlerde sayıları her geçen gün artan sokak köpeklerinden şikâyetçi. Mahalleli ve Muhtar Engin Aktuğ, sokak köpeği sayısındaki artışın, dışarıdan getirilerek mahalleye bırakıldığı yönünde olduğunu düşünüyor. Bu durumdan dolayı muhtar da, mahalleli de dışarıdan getirilip mahalleye köpekleri bırakanların izini sürmeye başladı.Sokak Köpeklerini Bırakanları Arıyorlar!

Mahalle Muhtarı Engin Aktuğ mahalle sakinleriyle birlikte bu durumdan çok rahatsız olduklarını belirterek “Son günlerde bizim mahalleye ait olmadığını bildiğimiz sokak köpekleri sakinlere özellikle geceleri saldırarak tedirgin ediyor” dedi.

Mahalleli ve muhtarlık olarak bu durumun farkında olduklarını vurgulayan Muhtar Engin Aktuğ “Şu anda Çarşamba semt pazarının bulunduğu yerde görülen kulak küpeleri farklı çok sayıda sokak köpeği var. Bunlar bizim mahallerin köpekleri değil. İlçe dışından veya mahalle dışından bırakılmış olabilir. Biz öyle düşünüyoruz. Ancak mahallelimiz de ben de bu işin takipçisiyiz, bu sokak köpeklerini bırakanların bulunması için iz üzerindeyiz. Buraya köpekleri getirenleri tespit ettiğimiz an, ilgili birimlere, onları teslim edip, cezai müeyyide uygulanmasını talep edeceğiz” diye konuştu. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol