Hatay Mahalli Haber
MENÜ
Metin Dingil
Metin Dingil
metin_dingil@hotmail.com
Paylaş Paylaş Paylaş Yazı 332 defa okundu.

TRANSFER YARIM KALMIŞ!

Ligde ilk maçlar hep zor geçer.. Takımların hazır olmayışı ilk maçların futbol kalitesini de vasatın altında tutar..

Sıcak hava ve aşırı nem hiç kuşku yok ki her iki takımın da oyun temposunun yükselmesini engelledi.

Bir tarafta Süper Ligin şampiyonu ve kadrosunda dünya yıldızları olan bir takım, diğer yanda geçen yıl son anda ligde kalan ve kısıtlı imkanlarla yeni sezona hazırlanan takım..

İki takım arasında denge unsuru yok!

Kağıt üzerinde Galatasaray oynamadan maçı farklı kazanmıştı!

Rakip takımın Süper Kupa finalinde ezeli rakibinden 5 gol yemesi aslında Hatayspor için iyi olmamıştı..

Oynayacağı ilk lig maçında hata yapmamak için daha konstrante ve motive olmasını sağlamıştı.

Bütün bu unsurları dikkate alan Hatayspor’un teknik direktörü Özhan Pulat, haddini bilerek oynamayı tercih etti ve topu rakip takıma verdi. Plana göre, ikinci bölgede kapacağı toplarla hücuma çıkmaktı, fakat topu tutamadığımız için ataklarımız başlamadan bitti …

Hatayspor’un Erzurum kampında kazandığı fizik-kondisyon ve mücadele gücü üst seviyede olduğundan, oyun içinde rakipten daha hızlı, daha güçlü kalarak Galatasaray’a istediği oyunu oynatmamayı sağladı ve rakibin merkezden gelen ataklarını çok iyi kapattı, kanatlara zorlayarak hızını kesti..

Fakat kazandığımız topları kullanma becerimiz düşük olduğu için oyun kurmada zorlandık ve ilk yarıda topla oynama yüzdemiz, yüzde 27’inin üstüne çıkamadı..

Takımımız 1-0 öndeyken ikinci golü atacak pozisyonları yakaladı, ama değerlendiremedi..

Galatasaray hem oyuncu hem saha içi pozisyon değişikliği yaparak, çok net 3 golü kaçırdı, bu pozisyonlarda kaleci Erce’nin hakkını yememek lazım, muhteşem kurtarışlara imza attı..

Penaltı pozisyonunda Kilama’nın topa müdahalesi olmadığı için karar doğru, fakat 90. dakikada yediğimiz ikinci golde Batshuayi ilk anda ofsayt pozisyonundaydı..

Hatayspor, kalesinde gördüğü gollerin benzer pozisyonlarını ilk yarıda da kalesinde görmüştü. O zaman rakip bu pozisyonları değerlendirememişti..

Sadece 3 futbolcu transfer eden ve 800 bin Euro harcayan Hatayspor, Galatasaray karşısında çok koştu, yürekli bir futbol ortaya koydu.

Erzurum kampında iyi hazırlanmış, koşan, mücadele eden, fiziksel seviyesi iyi, arzulu bir takım görüntüsü verdi, ama orta sahada takımın ataklarını yönlendirecek usta ayaklı bir oyuncu eksikliği iki yıldır çok açık görünmesine rağmen, yine takviye yapılmaması da çok düşündürücü geldi bana..

Kamil Ahmet ve Cemali Sertel’in kapasiteleri sınırlı, daha atletik, ayakları iyi olan beklere de ihtiyacımız var.. 

Özetle; Hatayspor’un transferleri henüz yeterli değil!

Bu kadro uzun lig maratonu için yeterli gelmeyebilir..

Geçtiğimiz sezon Hatayspor’u son 4 maçta ligde tutmayı başaran teknik direktör Özhan Pulat’ın takımın başına geldiği ilk günkü gibi Galatasaray maçında da hırsından ve heyecanından gram eksilmemiş..

Final maçı oynarcasına yerinde hiç durmadı, saha kenarından oyuncularına sürekli uyarılar yaptı..

Bu yazı Galatasaray’a yenildiği için olumsuz bir yazı değil..

Çünkü Galatasaray rakibimiz değil, ama bu maçta açık seçik takımın eksik yönleri olduğu ortaya çıktı, demek ki transfer yarım kalmış, tamamlanmamış!