Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Yüzde 30’luk Zammı Kabul Etmiyor, Alkışlamıyoruz

Yayınlanma Tarihi : 14.01.2023 06:34 Bu haber 242 defa okundu

Sağlık Çalışanları Sendikası Hatay Dörtyol Devlet Hastanesinde basın açıklaması yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Yüzde 30’luk Zammı Kabul Etmiyor, Alkışlamıyoruz

Sağlık Çalışanları Sendikası Hatay İl Temsilcisi Burhan Daşkın, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Memur ve sağlık camiası bugüne kadar; Sabit Ödemelerin Emekliliğe Yansıtılmaması, 3600 Ek Gösterge Adaletsizliği, Kreş ve Sosyal tesislerinin olmayışı, Sadaka gibi Düşük Giyim Yardım Ücretleri, Ücretsiz Ulaşım Hakkının olmayışı, Sağlıkta Şiddet Yasasının etkinsizliği, Sağlık Bakanlığının hem Liyakatsız  Mobbinge sebep olan Sözleşmeli Yöneticilik anlayışı hem de Sağlık Çalışanları arasında ayrıma neden olan adı beyaz kendi kara reform olan adaletsiz teşvik ek ödeme yönetmeliği, mesleki görev tanımlarının net yönetmelik sınırları ile çizilmemesi, sahada çalışan emekçinin artan iş yükünü hafifletecek atama bekleyen ve Görevde Yükselme sınavı ile Unvan Değişikliğine sebep olacak kadro yetersizliği ve atamaların yapılmaması, Banka Promosyonlarının Kamu bankalarının kazancına sebep olan düşük rakamlara imza atılıp güncellenmesi gibi her anlamda mali ve özlük hak kaybı yaşanmıştır. 

YÜZDE 30’LUK ZAM BAŞARI GİBİ GÖSTERİLİYOR

En büyük mali kaybımız günün ekonomik şartlarına göre düşünülmeyen küçük yüzdelik anlaşmalara imza atılan 6 dönemdir devam eden toplu sözleşme anlaşmalarıdır.

Memurların gözü önünde %25 zammı avuçları patlarcasına alkışlayıp, daha sonra sahadan gelecek tepkilere karşı zammı az bulduklarını dile getirip +%5 zam ile toplamda %30 zam ile ortaya koyulan tiyatro ile kendini öven Yetkili sendika geçim derdinde olan memurların bugünün koşullarında %30 zammın beklentiyi karşıladığını iddia ederek bu olayı büyük bir başarı olarak göstermektedir. Memur zammından mutlu olan ve bunu bir başarı gibi gösteren kesim Yetkili Sendika ve Başkanlarıdır. Makam ve koltukları sağlamlaştırmak için her zamanki gibi sahanın beklentisinden uzak bir Memur zammını kabul etmiş, sessiz kalmışlardır. 

ENFLASYON ORANI ZAM DEĞİLDİR

Temel insanı ve zaruri ihtiyaçlarımız olan Gıda, giyim, eğitim, ulaşım ve barınma alanında memurun cebinden gider olarak %100’ün üzerinde, her geçen günde bu rakamlara %300-400-500 ekstra zamlar gelirken memur alım gücünün ne kadar düştüğü göz önündedir. Bu son yapılan %30’luk zam memuru yoksulluk sınırının altında bırakıp açlık sınırına itmektedir. 

Enflasyon oranı zam değildir. Verilen %13 lük zam ise verilmesi beklenen zam oranının 4/1’nin bile altında kalmaktadır. Son iki toplu sözleşmede sahanın beklentisini alamayan yetkili sendika ve başkanları yine sahayı hezimete uğratmış ve hiçbir kazanım elde edememiştir.

Biz Sağlık Çalışanları Sendikası olarak kamu ve sağlık çalışanlarının daha iyi koşullarda yaşaması ve çalışması gerektiğini, yeniden değerleme oranının %122, asgari ücret zammının %54 olduğu ülkemizde memur maaş zammının %30 olmasını kabul etmiyor alkışlamıyoruz talebimizin en az %54 zam oranıdır.” dedi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol