Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Serinyol’da Colani Protestosu: ‘Suriyeli Kadınlar Yalnız Değildir!’

Yayınlanma Tarihi : 13.04.2025 06:55 Bu haber 56 defa okundu

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Serinyol Mahallesi’nde bir araya gelen Mor Dayanışma Derneği üyeleri, HTŞ (Heyet Tahrir el-Şam) lideri Colani’nin Türkiye’ye geldiği iddialarına sert tepki gösterdi. Açıklamayı dernek adına Liman Eski okudu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Serinyol’da Colani Protestosu: ‘Suriyeli Kadınlar Yalnız Değildir!’

Suriye’de 8 Aralık 2024 tarihinde Baas rejiminin devrilmesinin ardından iktidarı ele geçiren HTŞ’nin, Alevilere ve kadınlara yönelik saldırılarının arttığını ifade eden Eski, “Suriye’deki yeni düzende tekçi ve mezhepçi anlayışla hareket eden HTŞ’yi tanıyoruz. IŞİD’in izinden gidiyorlar. Ezidi Kürt kadınlarına yönelik katliamlarından tanıyoruz. Bugün de Suriye’deki kız kardeşlerimizi öldürüyor, kaçırıyorlar” dedi.

-“Kadınların bedeni ganimet görülüyor”-

Kadınların savaşlarda en ağır bedeli ödediğini vurgulayan Eski, “Kadınların bedeni savaş meydanı haline getiriliyor ya da ganimet olarak görülüyor. Bu anlayışa karşı, kadınlar her zaman barışın sesini yükseltti. Bizler de buradan bir kez daha söylüyoruz: Cihadistlerle barışmayız!” şeklinde konuştu.

-Türkiye’ye çağrı: “Colani ile görüşmeyin!”-

Mor Dayanışma, Türkiye devletine de açık bir çağrıda bulundu. “Alevi katliamlarını engelleyin! Alevileri katleden Colani ile görüşmeyin! Alevi kadınlarını kaçıranlarla aynı masaya oturmayın!” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, Türkmen, Özbek ve Çeçen kökenli yabancı savaşçı grupların Suriye’de ne işi olduğunun da sorgulandığı görüldü.

-“Suriyeli kadınlar yalnız değildir”-

Açıklamanın sonunda, “Aleviler, Dürziler, Hristiyanlar o topraklarda yüz yıllardır yaşıyor. Suriyeli kadınlar yalnız değildir. Bizler de en az onlar kadar kaygılıyız. Ama yineleyelim: Yalnız değiliz, birlikte, örgütlü ve güçlüyüz” denilerek mücadele çağrısı yapıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol