Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Vali Masatlı Yayladağı İlçesinde Mahalle Muhtarlarıyla Toplantı Gerçekleştirdi

Yayınlanma Tarihi : 19.10.2023 15:41 Bu haber 177 defa okundu

Vali Mustafa MASATLI Başkanlığında, 17.10.2023 salı günü Yayladağı ilçesinde mahalle muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcıları Yayladağı Kaymakamı Halil YAZICI, İlçe Belediye Başkanı Mehmet YALÇIN, ilçede hizmet veren kamu kurum ve kuruluşları ile mahalle muhtarlarımız katıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Vali Masatlı Yayladağı İlçesinde Mahalle Muhtarlarıyla Toplantı Gerçekleştirdi

 Toplantı, Valinin depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar temennileriyle başladı.Vali Masatlı Yayladağı İlçesinde Mahalle Muhtarlarıyla Toplantı Gerçekleştirdi

 6 ve 20 Şubat depremlerinin yıkımının çok büyük olduğu ve en fazla yıkıma uğrattığı ilimizde yıkımın yaralarının sarılması için Valiliğimiz öncülüğünde belediyelerimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarımız ile muhtarlarımızın çalışmalarıyla bugüne kadar gelindiği ve ilçe geneli neler yapıldığı, nelerin yapılıyor olduğu ve nelerin yapılacağı, toplantının ana gündemini oluşturdu.Vali Masatlı Yayladağı İlçesinde Mahalle Muhtarlarıyla Toplantı Gerçekleştirdi

 Vali, “Yüzyılların  afetini yaşadığımız gerçeğiyle karşı karşıya kaldığımızı, depremin yıkım gücünün ilimiz genelinde gerek maddi gerekse manevi bakımdan çok büyük olduğunu,” dile getirerek “Depremin ilk günlerinde vatandaşlarımızın yaşadığı büyük travma ve çaresizliğin hızla ortadan kaldırılması için 6 Şubat’tan bugüne kadar başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi’nin liderliğinde Devletimizin tüm birimleri harekete geçirilerek ve tüm imkanları seferber edilerek aciliyet gerektiren her konuda, milletimizle el ele vererek ivedilikle adımları attık ve atmaya da devam ediyoruz. Bu öyle kolaylıkla üstesinden gelinebilecek bir felaket olmamasına rağmen yaralarımızın hızla sarıldığını görmek sevindirici ve umut verici. dedi.

İyileşme sürecinde özellikle kalıcı konutların yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini ve sağlıklı, güvenli, depreme dirençli konutların da vatandaşlarımıza teslim edilmeye başlanıldığına vurgu yapan Vali, “Devletimizin desteği ile şu an konut yapımına hızla devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Altınözü ilçemizin Babatorun ve Hassa ilçemizin Sapanözü mahallelerinde gıpta ile bakılacak köy evlerinin hak sahibi vatandaşlarımıza anahtar teslimlerini Sayın Bakanlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Kısa süre içerisinde enkazlardan buralara geldik.” dedi.

İlimiz genelinde kalıcı konutlardan OSB’lere kadar atılan adımlardan bahseden ve Yayladağı ilçesinin için TOKİ tarafından yapılacak olan 467 adet kalıcı konut müjdesi de veren Vali şunları kaydetti: “İlimiz genelinde 23 Kentsel Dönüşüm Projemiz dahilinde toplam 37 bin bağımsız bölüm inşasının yapımını ve bunların yanında 2 meydan projemiz ile 6847 köy konutumuzun yapımını planlıyoruz. Bunun yanında Yerinde Dönüşüm Kampanyamıza start verdik isteyen hak sahipleri de bu kampanyamızdan yararlanarak konutlarını yaptırabilecekler. Geçtiğimiz günlerde çocuklarımız için çocuk evlerinin temelini attık. Yayladağı Kaymakamlık binasının yapım çalışması da gündemimizde yakinen takip ediyoruz. Diğer ilçelerimizin kaymakamlık binalarının kazmalarını da aralık ayı gibi vuruyoruz inşallah.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol