Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HATSU, 6 Milyon 690 Metreküp Su Kaybını Önledi

Yayınlanma Tarihi : 16.04.2025 05:38 Bu haber 33 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), muhtelif noktalarda içme suyu kayıp ve kaçakların önüne geçmek amacıyla şebekelerde tarama çalışmalarını sürdürüyor. 

Paylaş Paylaş Paylaş
HATSU, 6 Milyon 690 Metreküp Su Kaybını Önledi

Su iletiminin sağlıklı, sürdürülebilir şekilde sağlanması amacıyla su kayıplarına yönelik mücadelesini sürdüren HATSU, kentin muhtelif noktalarında “Akustik Kaçak Tespit Cihazı” ile 132 bin 540 metre içme suyu hattında dinleme ve tarama çalışması gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmalar ile 786 adet arıza tespiti, 6 bin 587 adet debi ölçümü gerçekleştiren HATSU, dinleme cihazları ile yapılan tespitler sayesinde ve atılan onarım adımları neticesinde 1 Nisan 2024 tarihinden bugüne kadar 6 milyon 690 bin m³ su kaybının önüne geçildiğinin altını çizdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün resmi verilerine göre 2024 Aralık – 2025 Şubat tarihleri arasında Meteorolojik Kuraklık Haritası’nda Hatay’ın “Olağanüstü Kurak” durumda gözüktüğüne dikkat çeken HATSU, yaşamın olmazsa olmazlarından içme suyuna sahip çıkmak adına tarama çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol