Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Ücretlerimiz Enflasyon Altında Ezildi

Yayınlanma Tarihi : 12.01.2023 20:21 Bu haber 223 defa okundu

İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerden (İSMMO), ücretlerinin yüksek enflasyon altında ezildiğini vurguladı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Ücretlerimiz Enflasyon Altında Ezildi

Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Birliği’nin Türkiye’nin 81 ilindeki Oda Başkanlıklarına gönderdiği basın açıklamasında, enflasyon ile birlikte eriyen hizmet ücretleri sonrasında artık çalışılamaz duruma gelindiği belirtildi. 

İSMMO Başkanı İbrahim Kaynar, İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasında yapılan basın açıklamasında şunları kaydetti; 

“Serbest  Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik  Asgari Ücret Tarifesinde yer alan ücretlerin yüksek enflasyon nedeniyle yetersiz kalması, muhasebe bürolarının sürdürülebilirliğinin ve hizmet sunmasını olanaksız boyuta getirdi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan muhasebe ücretlerindeki yüzde 85 artış,  kayıpları dahi telafi etmiyor. 2023 yılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali  Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Asgari Ücret Tarifesinin 2022 yılı için yayınlanan asgari ücret tarifesindeki tutarların en az yeniden değerlendirme oranı olan yüzde 122 oranında artırılarak uygulanması gerekmektedir” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol