Osmanlı döneminde Galata şekercilerinin ellerinden çıkan ve günümüze kadar uzanan tatlı lezzet Mülebbes şekeri.Arapça kökenli üzeri kaplanan anlamındaki bu eşsiz badem şekeri Tarihi Uzun Çarşı’da Öğütmen ailesi tarafından üç kuşaktır en leziz hali ile müşterilere sunuluyor. Beyaz ve mavi renklerde olan mülebbes şekeri son dönemde kahve yanına ikram edilen bir şekerleme olarak da çıkıyor karşımıza.
Aile büyüklerinin mülebbes şekeri üretimi yaptıklarını ve onlardan öğrendikleri doğrultusunda bir süre de kendisinin bu şekeri yaptığını ifade ederek sözlerine başlayan üçüncü kuşak şekerci Bülent Öğütmen açıklamasında:” Neden bu açıklamayı yaparak başladım.Çünkü son yıllarda artık üretim yapmıyoruz sadece satış yapıyoruz.Rahmetli dedem ve babam mülebbes şekerini yapan ilk ve en başarılı ustalardan dı.Bende çocukluk yıllarımdan itibaren böylesine başarılı iki ustanın yanında yetiştiğimden dolayı en az onlar kadar kıvamında ve lezzetli mülebbes şekerini bir süre yaptım.Malesef son yıllarda bu eşsiz lezzetin üretimini yapamıyoruz.Ama işi bildiğimizden dolayı mülebbes şekerini en iyi yapan ustalar ile çalışarak kendi istediğimiz ayarda yaptırdığımız mülebbes şekerini işyerimizde satışa sunuyoruz.Mülebbes şekerinin en önemli unsuru olan bademi en kaliteli olanlardan seçmekteyim.
Bir dönem çerez gibi tüketilen bu lezzet son dönemde kahvelerin yanında sunuluyor genel olarak.Beyaz olan çeşidimizde şeker oranı biraz daha az olmakla birlikte mavi olanda şeker miktarı yüksektir.Müşterilerimiz tercihlerine göre istedikleri renk mülebbes şekerlerini almaktadırlar.
Eski yıllarda seyyar camekanlı tezgahlarda aile büyüklerimin standart olarak belirledikleri poşetlerde satışa sunulan bu lezzeti bende aynı biçimde satışa sunmaktayım.Tabi dileyen müşterilerimize istedikleri gramajda da veriyoruz.
Ürün portföyümüzde Mülebbes şekerinin yanı sıra Meyveli şekerler, Kaynana şekeri,Meyveli Akide şekerleri,Naneli Akide,Susamlı Akide,İstanbul Akide,Bonbon Akide,Karkiş şekeri,Hedik şekerleri ve Tarçınlı şekeri ile lokum çeşitleri de yer almaktadır. Herkesi Tarihi Uzun Çarşı Pöç Kasabı bitişiğindeki işyerimize şekerlerimizi tatmak üzere bekliyoruz.”dedi.