Hatay Mahalli Haber
MENÜ

TÖBSEN: Mesleki Geleceğimize Yönelik Talepler Görmezden Geliniyor

Yayınlanma Tarihi : 21.01.2023 21:40 Bu haber 260 defa okundu

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖBSEN) Merkez Yürütme Kurulu adına açıklama yapan Deniz Ezer, iktidarın eğitime ısrarla ideolojik bakması, vakıf ve cemaatlerin MEB’teki konumlarını artırması eğitimin niteliğinde gerilemenin sürmesine neden olduğunu ileri sürdü.

Paylaş Paylaş Paylaş
TÖBSEN: Mesleki Geleceğimize Yönelik Talepler Görmezden Geliniyor

Ezer, basın açıklamasında, şunları dile getirdi:

“Sorunların derinleşmesinin sebebi bizzat iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eliyle yapılan yasal düzenlemelerdir. Yaşam koşullarına ve pedogojik sürece aykırı olan eğitimde 4+4+4 düzenlemesi başta olmak üzere, MESEM ile birlikte çıraklık ve stajyerlik uygulamaları gibi daha birçok düzenleme, çocukların dağıtımın dışında kalmasına ve çocuk işçi olarak olumsuz koşullara sürüklenmesine neden olmuştur. 

Ekonomik kriz ile birlikte halk çocukları yetersiz beslenme ile karşı karşıyalar. Devlet okullarında, öğrencilere ücretsiz ve sağlıklı bir öğün yemek sunmak bakanlığın temel görevi. Taşımalı eğitimle beraber köy okullarının kapatılması beraberinde lojmanlarında bakımsız ve atıl duruma düşmesine sebep olmuştur. 

2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk yarısında başta öğretmenlerin olmak üzere eğitim çalışanlarının sorunları gerçek anlamda Millî Eğitim Bakanlığı’nın gündeminde olmamıştır. Yandaş sendikayı yanına alan siyasi iktidar Eğitim çalışanlarının özlük, ekonomik, sosyal haklarını daha da zayıf hale getirmiştir. Yıllardır ekonomik, sosyal ve özlük haklarımıza ve mesleki geleceğimize yönelik talepler görmezden gelinirken, insanca yaşam ve insan onuruna yakışır ücret talepleri yok sayılmıştır.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol