Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’ne büyük ilgi gösteren öğrenciler düzenli olarak ziyaretlerine devam ediyor.
Basın Müzesi son olarak İstanbul Arel Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerini konuk etti. Okulun 8 öğrencisi, Hocaları Doç. Dr. Duygu Dumanlı Kürkçü ve Araş. Gör. Duygu Neşeli eşliğinde 24 Ekim 2024 Perşembe günü Müzeyi gezdi. Ziyaret sırasında öğrencilere TGC Basın Müzesi , basın tarihi ve eserler hakkında bilgi verildi.
Öğrenciler ayrıca Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi Cevat Fehmi Başkut Galerisi salonlarında sergilenen “Türkiye’de Basın ve Düşünceyi İfade Özgürlüğü Görsel Sanatlar Sergisi-3 #Ey Özürlük!” ile Aydın Doğan Vakfı Uluslararası Karikatür Yarışması “Güçlü Kızlar Güçlü Yarınlar” sergilerini de gezdiler. Ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
TGC BASIN MÜZESİ'NİN FAALİYETLERİ
Dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan TGC Basın Müzesi 9 Mayıs 1988’de hizmete açıldı. Müzenin harap haldeki binası Nezih Demirkent başkanlığındaki TGC Yönetim Kurulu ile İstanbul Belediye Başkanı Abdullah Tırtıl arasında yapılan anlaşmayla 1983’de Cemiyet’e tahsis edildi. Bina TGC tarafından 1984-1988 yılları arasında sağlanan bağışlarla restore edildi. Müze sadece vefat eden gazetecilerin değil, hayatta olan gazetecilerin de eserlerini, kişisel eşyalarını sergiliyor. Şu anda 76 gazetecinin yağlı boya portresi Müze’de yer alıyor. Öldürülen Gazeteciler Galerisi’nde ise her siyasi görüşten 67 gazetecinin resim ve fotoğrafı bulunuyor. Müze hem basın teknolojisi, hem de bu teknoloji ile üretilen gazetelerle, kitaplarla basın tarihimize ışık tutuyor. Müzenin gazetecilik ve iletişim alanında uzman bir kütüphanesi bulunuyor. Her yıl 5 bin araştırmacı; 35 bin kitap bulunan kütüphaneden yararlanıyor. Müze'de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenli olarak Meslekte İz Bırakanlar toplantıları yapılıyor.