Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Temsili Yet Anlamında Demokratik Bir Tutum Değildir

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2022 23:41 Bu haber 246 defa okundu

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-DER) Yürütme Kurulu Başkanı Deniz Ezer, öğretmenlik meslek yasası ve kariyer basamakları sınavı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Temsili Yet Anlamında Demokratik Bir Tutum Değildir

Sendikası adına basın açıklamasında bulunan Ezer, “Hepimizin bildiği gibi 14 Şubat 2022 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ve yönetmelik olarak yayımlanan “Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği”, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na ve Anayasanın birçok maddesine aykırı olması nedeniyle kamuoyunda ve sendika olarak TÖB SEN’in gündemi olmuş ve olmaya devam etmektedir. Eğitim iş koluna bağlı sendikalarının çoğunun tepki göstermesine rağmen Millî Eğitim Bakanlığı, ÖMK’nin uygulanması ve Kariyer Basamakları Sınavı’nın (KBS) yapılması konusunda geri adım atmamıştır.

Anayasa Mahkemesi, anayasaya aykırı olan ÖMK’yi 9 Kasım 2022 günü esastan görüşmeye başlamıştı. Hepimiz Anayasa Mahkemesinin net bir karar almasını beklemiştik.Eğitimde dağınıklığı getiren ve içinde birçok olumsuzluk barındıran ÖMK ile ilgili  Anayasa Mahkemesi olarak hukuka uygun bir karar vermesi beklenirken, düzenleme ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ve en fazla üyeye sahip üç eğitim sendikasının dinlenmesine karar verilmiştir. Bu temsiliyet anlamında demokratik bir tutum değildir.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol