Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Haşere ve Vektör ile mücadele bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştireceği çalışmaların en sağlıklı şekilde yürütülmesi, uygulamalar sırasında alınabilecek tedbirler, haşere üreten yerlerin tespiti konularının konuşulduğu önemli bir toplantıya imza atan Hatay büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı hizmetlerin yürütülmesi hususunda uzman kişilerle de istişarelerde bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıya, HBB Zabıta Dairesi Başkanı Ahmet Kilisli, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu ve Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hüseyin Çetin çok sayıda muhtar katılım gösterdi.
Kilisli, “Haşere sıcak ve nemli iklime sahip Hatay ilimizin maalesef ki gerçeğidir. Yaptığımız çalışmalarda haşerenin en çok insanların kendi elleriyle kirlettikleri yerlerde ürediği görülmüştür. İlimiz genelinde başta fosseptik olmak üzere apartman bodrumlarında biriken sular, bozuk rögarlardaki kirli sular, lavabo ve ahırlarımızdan çevreye akıttığımız sular, gübrelikler, içine her türlü atığımızı bıraktığımız dereler, arıtma tesisleri, çöp toplama ve aktarma istasyonları, atıl durumdaki süs ve yüzme havuzları ilimizde haşereye en çok sebep olan yerlerdir. Evlerimizin bahçesinde ağzını açık bıraktığımız bir su kabı, evlerimizin damında kapağını açık unuttuğumuz su deposu çok önemli üreme yeri olabilmektedir. Bu açıdan Hatay ili çok kirli bir çevreye sahiptir” ifadelerine yer verdi.
Temiz bir çevrenin haşerenin üreme alanlarının en aza inmesi anlamına geldiğini ifade eden Kilisli, tüm vatandaşların bu hususta duyarlı davranması gerektiğine vurdu yaptı.
Doğayı korumanın önemine değinen Kilisli, “ Zehrin en hafifini kullanmak dolayısıyla insanımızın soluduğu havayı kirletmemek, suyu, toprağı korumak mecburiyetindeyiz. Bize emanet edilmiş olan doğayı gelecek kuşaklara tertemiz aktarmak bizlerin ahlaki görevidir” açıklamalarında bulundu.