Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Şehide, Gaziye Her Değer Haktır Onları Kahreden Unutulmaktır

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2023 08:47 Bu haber 337 defa okundu

Hatay Muharip Gazileri, hukuksal, sosyal ve idari hususlardaki hak ve taleplerini paylaşmak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Şehide, Gaziye Her Değer Haktır Onları Kahreden Unutulmaktır

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, toplantıda, yaptığı konuşmada, ülkenin bölünmez bütünlüğü, hürriyet ve İstiklali uğruna, canını feda etmeyi göze almış Hatay Muharip Gazilerinin; devletten ve devleti yönetenlerden, yasal dayanaklar ışığında çözümü yönünde, haklı talepleri olduğunu söyledi. 

Gaziler arasında maddi ve manevi manada, yaratılmış ayrımcı yaklaşımı üzüntüyle izlediklerini ifade eden Mehmet Ramiz Bakır, şöyle konuştu:

“Ülkedeki tüm gaziler gibi ‘Hatay Muharip Gazileri’ de, bu farklı uygulamaların ziyadesiyle rahatsızlığını yaşamaktalar. Hülasa bu arzuhal, sorunların çözümüne yönelik umutlarının son arzuhalleridir. Dileğimiz o dur ki, ABD'nin, Avrupa'nın, Güney Kore'nin ve benzeri ülkelerin, gazilerine, Gazi yakınlarına maddi ve manevi manada gösterdikleri tarifsiz ihtimam, gecikmeli de olsa Ülkemizde de gösterilir. Hatay Gazileri olarak; yukarıda arza ve izaha çalıştığımız hususların detayları ve yasal dayanakları belirtilmiş olup, çözümünü tükenmekte olan nihai ümidimizle ve hararetle bekleyeceğiz. Şehide, gaziye her değer haktır onları kahreden unutulmaktır.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol