Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Sadece Genel Başkanın Değişmesi Yetmez!

Yayınlanma Tarihi : 01.11.2023 12:34 Bu haber 146 defa okundu

Emekli Gümrük Müşaviri CHP Hatay Milletvekili adaylarından Mehmet Çardak, hafta sonu gerçekleşecek genel kurul öncesi görüş bildirerek, CHP'nin çekirdek mesajından yani Atatürkçü çizgiden uzaklaşıp muhafazakâr sağ partilerle yakınlaştığını söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Sadece Genel Başkanın Değişmesi Yetmez!

Mehmet Çardak, gazetemize yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarını başarısızlık olarak göremeyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve toplumda karşılığı ve inandırıcılığı büyük ölçüde kaybolan çalışma arkadaşları tarafından yeni bir yol haritasının çizilmesinin mümkün olmadığına dikkati çekti.

Demokrasilerde başarısızlığın karşılığı olan istifa ve sağlıklı öz eleştiri mevcut CHP yönetiminde maalesef hayata geçirilemediğini savunan Çardak, şöyle devam etti:

"Bu haliyle CHP muhalefet yapamaz konuma düşürülmüştür. CHP’de gerekli olan kadro ve zihniyet değişiminin acilen yaşama geçirilmesi kaçınılmazdır. Bu değişimin mevcut CHP yönetimi ile yapılamayacağı da açıktır. CHP’deki değişim, Genel Başkan değişikliği ile sınırlı kalmamalıdır. Değişim; Genel Başkanla birlikte yenilenmiş kadroları, ideolojinin güncellenmesini, tüzüğü ve programı da kapsamalıdır. CHP’nin yerel seçimlere en güçlü şekilde katılabilmesi için gerçek değişimi sağlamalı ve yol haritasını iyi belirlemelidir. Yerel seçimlere kısa bir süre kaldığı unutulmamalıdır."

CHP  SOL KİMLİĞİNDEN UZAKLAŞTI

Çardak, açıklamasında, bir türlü rotasını istenen kulvara çeviremeyen CHP'nin, son yirmi yılda kendini yenilemediğini belirterek, "Parti adeta sol hiç olmadı ve sosyal demokratlıktan giderek uzaklaşma adımlarını hızlandırdı izlenimi ve gerçekliği politik duruşunu kaybetti. Özellikle son seçim sürecinde Kılıçdaroğlu’nun 6’lı masa projesi ilk başlarda kitlelerde bir heyecana yol açmış olsa da istenen sonucun alınamaması başlı başına bir labirentin içine düşüşünü beraberinde getirdi. Sonuç mu? 5 sağ partiyi 32 Milletvekiliyle Parlamentoya sokan bir CHP kaldı" diye konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol