Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Ocak Ayında Ek Zam Ve Refah Payı Verilmeli

Yayınlanma Tarihi : 26.12.2022 21:05 Bu haber 320 defa okundu

Kamu çalışanlarının sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Kamu-Sen Hatay İl Başkanı Hayri Şahin, ocak ayında kamu çalışanlarına mutlaka ek zam ve refah payı verilmesini istediklerini söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Ocak Ayında Ek Zam Ve Refah Payı Verilmeli

“Saygın İş Saygın Ücret” için mücadele ettiklerini kaydeden Başkan Şahin, maaşların yoksulluk sınırının üstüne çıkarılması gerektiğini belirtti.

Şahin, vergi diliminin yüzde 15’e sabitlenmesi, enflasyon farkının aylık verilmesi ve bayram ikramiyesi gibi ekonomik açıdan kamu çalışanlarına katkı verecek düzenlemelerinde hayata geçmesini istediklerini kaydetti. 

3600 ek göstergede Türkiye Kamu-Sen’in hazırladığı taslak ve öneriler ile önemli bir mesafe kat edildiğini kaydeden Başkan Hayri Şahin, kapsam dışı bırakılan tüm kamu çalışanlarının da eklenmesi ile bu sorunun tamamen çözüleceğini ifade etti.

Sözleşmelilere kadro ile ilgili yasa tasarısını beklediklerini kaydeden Başkan Şahin, kamuda farklı tüm istihdam modellerinde görev yapanlara kadro verilmesinin kırmızı çizgileri olduğunu belirti ve tüm çalışanlara kadro verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN TEK KALEM MAAŞ İSTİYORUZ

Sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, sağlık çalışanlarının ücretleri konusunda tek kalem maaşı ısrarla savunduklarını ve bunun sağlanması gerektiğini ifade etti. 

Böyle bir ücret modelinin adilce uygulanırsa çalışanların yaşadıkları sorunları çözeceğini belirterek, mağduriyetlerin sonlanacağını ifade etti.

Mevcuttaki sistemde taban ve teşvik ödemelerinin sağlık çalışanları için çok düşük kaldığını GİH, TH ve YH sınıfında görevli çalışanların alamadığını belirten Başkan Şahin, bu ödemelerin iyileştirilmesi ve kapsamının genişletilmesi gerektiğini ifade etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol