Nidal Özdemir, 2012 yılından beri büyük özveri ve çalışma ile kurdukları ve 6 senedir kurucu başkanlığını yaptığı Hatay Tıbbi Aromatik Bitkiler Derneğinin Olağan Genel Kurul toplantısını kamuoyu ile paylaştı.
Özdemir, basın açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:
“Derneğimizi kurarken; başta defne, defne sabunu ve defneli ürünler olmak üzere tıbbi ve aromatik ürünleri üreticilerinin ortak mesleki, kültürel, sosyal ve iktisadi hak ve menfaatlerini korumak, sektörün her türlü sorununu çözmek, doğaya saygılı olmak ve doğada var olan defne ve bağlı olarak tıbbi ve aromatik bitkilerinin yaşatılması ve gelişmesi için ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar yapmak, insanları doğada var olan bitkiler ve yerel tatların bu bitkilerden elde edilen ürünlerin kullanımına teşvik etmek, bu ürünlerin tanıtımına ve sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak ve dayanışmayı sağlamak amacıyla hareket ettik. Bu amaçlarımız doğrultusunda 6 senede birçok projeye yönetim kurulu üyelerimizle imza attık.
Tıbbi Aromatik Bitkiler Müzesinin kuruluş sürecinde üyelerimizin ürettiği eterik yağları, bilgi ve birikimlerimizi, elimizdeki materyalleri paylaşarak destek olduk, katkı verdik.
Samandağ’ında Hatay Valiliğine önerimizle gerçekleştirilen ‘Defne Definedir‘ Defne yolu projesinde aktif görev aldık ve projenin gerçekleşmesini sağladık.
Defnenin yoğun olarak bulunduğu yörelerde Mustafa Kemal Üniversitesi Hocalarından Doç.Dr.Alpaslan Kaya hocamızla halkla beraber yanlış kesim uygulamaları, kaynakların korunması ile ilgili halkı bilinçlendirme çalışmaları yapıldı.
26.12.2014 Tarihinde ilimizi ziyaret eden Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Hatay Defne Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Dernek üyeleri ve sektör temsilcileriyle yemekte bir araya geldi. Defnenin ve buna bağlı ürünlerinin tanıtımı konusunda çalışmalar başlatıldı.
Yoğun Defne yağı üretimi yapılan yerlerde defne yağını etkileyen, kaliteyi bozan unsurlar üreticilere anlatıldı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Desteği ile Derneğimiz ve Mustafa Kemal Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr.Alpaslan Kaya, Antakya Gönüllüler derneği başkanı katılımıyla Fidanlı Mahallesi kadınlarına; kadın istihdamına yönelik tıbbi aromatik bitkilerin fide üretimi ile ilgili bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi.
Tıbbi Aromatik Bitkiler Çalıştayını Kamu Kurumları ile beraber iki kez gerçekleştirdik.
Mustafa Kemal Üniversitesinin değerli hocalarıyla DOĞAKA ajansının desteğiyle Hatay Defne yağının coğrafi işareti ile ilgili çalışmalar yürüttük.
Samandağ Kaymakamlığı ile beraber DOĞAKA’nın desteği ile Hatay Defne Sabunu Coğrafi işaret çalışmalarında aktif çalıştık.
Hatay Valiliği, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaşın katılımı ile 10.000 adet defne Fidanını (Deniz Sevgi Tüzen: Lösemiden ölen genç kızımın adına dikerek) toprakla buluşturduk. SEVGİ Mektuplarını İzmir’deki kardeş okullara gönderdik.
Expo 2021 çalışmalarının ülkemize kentimize ve bağlı bulunduğumuz coğrafyaya çok büyük değer katacağını düşünüyoruz. Expo 2021 çalışmalarında Hatay Büyükşehir Belediyemize destek verdik ve Expo konusunda aktif destek vermeye devam edeceğiz.
Olağan genel kurulumuz ile başkanlık görevimi sektörün değerli temsilcisi ve aktif yönetim kurulu üyemiz Mehmet Emin Yeşiloğlu’na devrettim. Desteğimiz üyeler olarak her zaman daha da aktif bir şekilde devam edecektir. Bu vesile ile Yeni Yönetim Kuruluna başarılar dilerim.”